Sunket i jorden

Mer enn 100 journalister skremmer vettet av innbyggerne i Grainau. Men Johann Mühlegg finner de ikke.

Mandag ettermiddag landet doptatte Mühlegg på flyplassen i München. Siden har ingen sett ham.

Heller ikke på mammas hotell «Landhaus zum Jeremia», som ligger snaut 10 mil unna München, har noen fått øye på ansiktet til tysk-spanieren.

Ingen vil i hvert fall si det. Heller ikke mamma Magdalena Mühlegg, som i går sa til Dagbladet at «Johann har alltid vært rein. Han har aldri jukset. Aldri».

Mer enn 100 journalister

Hvis mamma Mühlegg, skiløperens sektleder Justina Agostino eller noen andre vil snakke om hvor «Juanito» er, får de aldri noen bedre mulighet enn nå.

Den lille landsbyen Grainau har 4000 innbyggere. Akkurat er tallet 4100, på grunn av de omlag 100 journalistene som beleirer Mühlegg-hotellet.

Både norske, spanske og tyske journalister flokker seg rundt mamma Magdalena. Og flere TV-stasjoner er også på plass med linsene sine.

- Det er alt for mange journalister der. De sjokkerer folk, sier sportsredaktør Gunnar Jans i Abendzeitung til Dagbladet.no.

Avisa har selvfølgelig sine folk på plass, i tilfelle 31-åringen skulle dukke opp etter to døgn med pressegjemsel siden avreisen fra Salt Lake City.

- Det er ingen som vet hvor Mühlegg er, sier Jans til Dagbladet.no.

- Ingen har noen idé om hvor han er.

Intervjubetaling

Mühlegg dukker nok opp, om ikke annet for å få en påfylling av vievannet sektleder Agostino forsyner han med. Men han klatrer nok ikke ut av et skap, eller kryper opp fra en kjeller i Grainau.

- Han er ikke der, det er klart nå. På grunn av presseoppbudet kommer han sikkert ikke dit heller, sier Jans.

De tyske, norske og spanske avisene har likevel ikke gitt opp håpet om å få Mühlegg i tale. Trolig kommer det første tyske intervjuet i den avisa som betaler aller best.

Taushet er ikke alltid gull.

(Dagbladet.no)

<B>MAMMAS HOTELL:</B> Johann Mühlegg har ennå ikke vist seg hos mamma i Grainau.