NY DUELL: Bare 46 sekunder skilte Chris Froome og Tom Dumoulin i årets Giro d'Italia. Nå venter en ny duell i Tour de France. FOTO: Tim de Waele/Getty Images
NY DUELL: Bare 46 sekunder skilte Chris Froome og Tom Dumoulin i årets Giro d'Italia. Nå venter en ny duell i Tour de France. FOTO: Tim de Waele/Getty Images Vis mer

Tour de France:

Sunweb bekrefter: Dumoulin sykler touren

Nederlenderen klar for ny duell med Froome.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(procycling.no): Tidligere denne uken hevdet Nederlands største avis, De Telegraaf, at Tom Dumoulin hadde bestemt seg for å sykle Tour de France.

27-åringen ble nummer to i sesongens hovedmål Giro d'Italia i mai, bare 46 sekunder bak vinneren Chris Froome, og det var usikkert hvorvidt han også ville satse mot den franske Grand Touren, som starter 7. juli.

I en pressemelding fra nederlenderens lag, Team Sunweb, bekrefter de onsdag at han stiller til start i Noirmoutier-en-l'Île.

- Jeg er veldig stolt av hva vi allerede har oppnådd i giroen og jeg anser ethvert resultat vi kan oppnå i touren som en bonus. Sesongen min så langt har vært fokusert på giroen og laget var bevisst med å vente til etter giroen med å ta en beslutning vedrørende touren. Etter en god Giro har vi bestemt oss for å dra til touren med fokus på sammendraget for å lære, uten et spesifikt resultatmål. Å sykle to Grand Tours på rad vil være en ny erfaring for meg og laget, og det vil gi oss verdifull innsikt med tanke på fremtiden, forteller nederlenderen i en pressemelding.

Lader opp i høyden

Dermed venter en ny duell mellom Dumoulin og Chris Froome i La Grand Boucle (gitt det ikke skjer en utvikling i Froomes salbutamol-sak).

Dumoulin har stilt til start i touren ved fire anledninger, men brutt to ganger (i 2015 og 2016). I 2016 syklet han uten noen ambisjoner i sammendraget og vant to etapper, den 9. etappen til Andorra Arcalis og den individuelle tempoen på den 13. etappen.

Etter giroen har Dumoulin hatt en pause, men var tilbake i konkurranse under helgens Hammer Series på hjemmebane i Limburg. Nå venter en ny konkurransepause, med høydesamling i La Plagne i de franske alpene fra og med neste uke. Fjorårets Giro-vinner er ventet å delta i det nederlandske mesterskapet, som går i forkant av touren.

- Giroen var hovedmålet vårt med Tom i år. Vi har klart å havne på podiet to år på rad, som er et ekstraordinært resultat. Vi har fulgt tilstanden hans nøye etter å ha fullført giroen og har brukt dette for å fullføre programmet hans for den kommende perioden. Fokuset vårt har vært på læring og utvikling i et langtidsperspektiv. Vi vil dra til touren for å ta det første steget i å utforske en større sammenlagtambisjon for fremtiden. Vi vil komme oss igjennom den prosessen med Tom i år, uten noe resultatpress og for å skape et grunnlag å bygge videre på i årene som kommer, forteller trener Adriaan Helmantel

Team Sunweb har foreløpig presentert en bruttotropp på tolv ryttere til touren: Søren Kragh Andersen, Nikias Arndt, Phil Bauhaus, Roy Curvers, Laurens ten Dam, Tom Dumoulin, Simon Geschke, Chad Haga, Wilco Kelderman, Michael Matthews, Mike Teunissen og Edward Theuns.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer