SEIERHERRENE: Team Sunweb stakk av med seieren, akkurat som på damesiden. Foto: NTB/Scanpix
SEIERHERRENE: Team Sunweb stakk av med seieren, akkurat som på damesiden. Foto: NTB/ScanpixVis mer

VM i Bergen:

Sunweb fikset lagtempodobbel

Herrene fulgte opp damenes suksess i spennende VM-lagtempo.

BERGEN (procycling.no): Da fjorårsvinnerne i Quick-Step Floors passerte halvannet sekund bak Team Sky på første passering, ble det klart at vi skulle få en jevn kamp om de gjeveste medaljene på VMs første dag.

Men i den meget utfordrende lagtempoløypen fra Askøy til Festplassen i Bergen var det mye som skulle skje. Både Sky og Quick-Step fikk kjenne på den voldsomme åpningsfarten, og slett i den lettkuperte løypa.

På toppen av Birkelundsbakken var det nå BMC og Team Sunweb som lå best an.

BMC var tre sekunder foran, og på de neste kilometerne økte de ytterligere. Men Sunweb-herrene hadde ingen planer om å gjøre det dårligere enn damene som tok lagtempogull tidligere i dag.

En forrykende avslutning fra Tom Dumoulin og hans lagkamerater sørget for at Sunweb tok sitt andre gull på VMs første dag.

- Det er galskap. Først damene, så oss. Laget var virkelig samkjørt. Det var absolutt fantastisk. Vi kjørte et veldig bra tempo, og vi holdt det hele veien til mål, sa Tom Dumoulin i UCIs seiersintervju.

Bronsen gikk til Team Sky.

De ferske verdensmesterne på lagtempo fra Team Sunweb heter Tom Dumoulin, Sam Oomen, Wilco Kelderman, Michael Matthews, Lennard Kämna og Søren Kragh Andersen.

Kristoff: - Vanskelig å beregne hvor hardt du skal kjøre

Alexander Kristoff og hans Katusha-Alpecin ble nummer ni, én plass lenger ned enn i fjor. Resultatet var ikke som Katusha-leiren hadde håpet på, men Kristoff var likevel fornøyd med gjennomkjøringen.

- Jeg sa på forhånd at medalje var urealistisk. Jeg følte meg egentlig fin, men det er litt sånn når det går for sent. Jeg var aldri helt på limiten. Det er vanskelig å beregne hvor hardt du skal kjøre når du har den bakken på slutten, så det lønner seg ikke å være for sliten inn i den, for da ryker du av. Etter det hadde jeg en del krefter, men da var det bare nedover, så det var vanskelig å bruke kreftene der, sier Kristoff til procycling.no etter rittet.

- Hvordan er det å åpne VM?

- Det er gøy, men nå reiser jeg vekk fra VM, og kommer hit til uken igjen. Jeg kommer nok inn i boblen igjen når jeg er med landslaget, det er ikke helt den samme stemningen med laget.

Kristoff ligger ikke på latsiden før neste søndag, og skal ut på en sekstimers langtur mandag.

Joker best i den norske duellen

Bak kampen om medaljene var det en spennende duell blant de fire norske lagene som stilte til start.

Joker Icopal var i førersetet allerede fra første passering. Da var de foran Uno-X Hydrogen Development Team, mens Team Sparebanken Sør var det tredje beste norske laget.

Artikkelen fortsetter under bildet.

BESTE NORSKE LAG: Joker Icopal ble best av de fire norske kontinentallagene. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
BESTE NORSKE LAG: Joker Icopal ble best av de fire norske kontinentallagene. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Hjemmelaget Team FixIT.no var først i løypa, men sist ved første passering. FixIT.no hadde dog en positiv trend i rittet sitt, og hadde passert Sparebanken Sør på toppen av Birkelundsbakken.

Denne stillingen holdt seg til mål, og Joker Icopal tok prestisjeduellen. De var 2:01 foran Uno-X, som igjen var tolv sekunder foran FixIT.no. Det Hushovd-eide laget Sparebanken Sør endte på sisteplass, ni sekunder bak FixIT.no.

Resultater:
1. Team Sunweb - 47:50.42
2. BMC Racing Team - 47:58.71
3. Team Sky - 48:12.77
4. Quick-Step Floors - 48:25.62
5. Orica-Scott - 48:53.63
6. Movistar Team - 49:09.65
7. Team LottoNL-Jumbo - 49:10.00
8. CCC Sprandi Polkowice - 49:34.47
9. Katusha-Alpecin - 49:36.00
10. Bora-Hansgrohe - 49:45.52
11. Astana Pro Team - 50:06.21
12. Trek-Segafredo - 50:40.03
13. Joker Icopal - 50:58.51
14. Sangemini - MG. K Vis - 52:52.48
15. Uno-X Hydrogen Development - 53:00.16
16. Team Fixit.no - 53:11.91
17. Team Sparebanken Sør - 53:20.89