Super- Marion skulle spilt basket

Marion Jones er i dag verdens ubestridte friidrettsdronning. Men i USA er hun nesten like kjent for å være basketballspiller som sprinter.

Det er bare knappe tre år siden 24-åringen fra Durham, North Carolina, bestemte seg for å legge basketballen i kurven for godt. I studietida konsentrerte hun seg bare om den orasje ballen, og ledet skolelaget sitt til tre strake amerikanske mesterskap i universitetsligaen NCAA. Da et europeisk TV-team nylig besøkte Marions hjemby, ble de spurt av en nysjerrig taxisjåfør hvor de skulle hen. TV-folkene sa at de skulle møte Marion Jones, verdensmesteren på 100-meter.

- Nei, nei, nei. Marion er ikke sprinter. Hun er basketspiller, slo den lokale sjåføren kategorisk fast.

Først under OL i Atlanta i 1996 bestemte Jones seg for å satse på friidretten. Og det var mannen i hennes liv, C. J. Hunter, som fikk henne på tanken. Marion Jones ble nemlig så inspirert av sin kulekastende ektemanns OL-innsats, at hun der og da bestemte seg for å nå verdenstoppen i friidrett.

Den seriøse treningen på veien mot verdenstoppen startet først i mars 1997. Et knapt halvår seinere, ble hun verdensmester på 100-meter.

Jones fulgte opp med en fenomenal 1998-sesong, der hun var ubeseiret i samtlige løp hun deltok i.

I dag løper hun 200-meter på Bislett for å forsvare Golden League-triumfen fra i fjor. På gårsdagens jordbærparty hos Arne Haukvik ytret den lett døgnville sprintyndlingen bekymring over været.

- Det er ikke lett å løpe fort i vått og kaldt vær, men jeg skal gjøre mitt beste, sier Marion Jones til NTB.