Super-Anjas trippel

Ble historisk i Åre.

Anja Pärson vant søndag sitt tredje strake VM-gull, og svenskene gikk nesten av hengslene.

Det er ingen tvil om at Anja allerede er kronet til den store VM-dronningen, og fortsatt har hun storslalåm og slalåm igjen.

– Det var vanskelige forhold, for lyset gjorde det nesten umulig å se slagene i underlaget, sa Anja Pärson TV etter å ha vunnet sin sjuende VM-gull. Hun var jublende glad over sin tredje fantastiske triumf i VM-bakkene i Åre.

– Det er en drøm å kunne vinne dette utforløpet. Det er nesten for bra til å være sant. Jeg har nesten ikke ord. Det var et fryktelig vanskelig løp, og jeg synes at jeg var over alt og var redd for å falle.

Amerikanske Lindsey Kildow kjørte inn til sølvet i kvinnenes utfor, mens bronsen gikk til østerrikske Nicole Hosp. Det var et lite plaster på såret for østerrikerne som mislyktes totalt i herrerennet, der Mario Scheibers 8.-plass var best.

– Anja Pärson var stor før dette mesterskapet på hjemmebane her i Åre, men etter utforseieren nå er hun enda større. Dette blir lagt merke til over hele Europa, særlig i de store alpinnasjonene, en utforseier er noe av det største, mente den tidligere toppalpinisten Pernilla Wiberg.

– Jeg tror nok også Kjetil André Aamodt har grunn til å skjelve litt i buksene. Han står med 20 mesterskapsmedaljer totalt. Anja har alle muligheter til å gå forbi ham. nå har hun 14, og dette mesterskapet er ikke over ennå. Dessuten skal hun kjøre både VM i 2009 og OL i Vancouver året etter. Hun har alle muligheter til å slå Aamodts rekord, sa Pernilla Wiberg. 

Pärsson er dermed den første alpinisten i historien som har vunnet VM-gull i alle de fem disiplinene.

ANJA-STUPET: Slik feirer Anja Pärsson gullene sine. Foto: REUTERS
ANJA-STUPET: Slik feirer Anja Pärsson gullene sine. Foto: REUTERS Vis mer

(NTB)