Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Impossible Games

Super-beskjed

I kveld jakter Karsten Warholm verdensrekord på 300 meter hekk. 34,48 er tida han vil slå foran TV-seere i hundre land. Amalie Iuel med super-beskjed til seerne: - Jeg tror han klarer det.

GLEDER SEG: Karsten Warholm og Amalie Iuel skal begge i ilden på Bislett stadion. Distansen er 300 meter hekk. Her under en sceneprat på Thon Hotel Opera i Oslo i går kveld. Foto: Bjørn Langsem
GLEDER SEG: Karsten Warholm og Amalie Iuel skal begge i ilden på Bislett stadion. Distansen er 300 meter hekk. Her under en sceneprat på Thon Hotel Opera i Oslo i går kveld. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

THON HOTEL OPERA (Dagbladet): Friidrettsfolket jubler over at sesongen er i gang igjen. Klokka 20.00 i kveld er det klart for Bislett Games, eller Impossible Games, som det heter i år.

Lekene blir en TV-begivenhet fra A til Å. På grunn av coronaviruset vil det være tomme tribuner på Bislett stadion og strenge smitterestriksjoner. Flere av øvelsene blir annerledes, men over hundre land vil kringkaste begivenheten.

Det innebærer enorm oppmerksomhet. Og spesielt stort blir fokuset på Karsten Warholm (24), verdens beste utøver på 400 meter hekk. Klokka 20.43 løper han den uvanlige distansen 300 meter hekk.

TOMMELEN OPP: Karsten Warholm sikter høyt på Bislett stadion i kveld. Trener Leif Olav Alnes til høyre. Foto: Bjørn Langsem
TOMMELEN OPP: Karsten Warholm sikter høyt på Bislett stadion i kveld. Trener Leif Olav Alnes til høyre. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Chris Rawlinson (48) er briten som har historiens raskeste løp på 300 meter hekk utendørs. Verdensrekorden går i kategorien uoffisiell, så helt presis snakker vi om historiens bestenotering.

Men rekord er rekord.

- Jeg tror han er i stand til å ta den. Jeg har troen på ham, sier Amalie Iuel (26), som selv skal løpe 300 meter hekk.

REKORDINNEHAVER: Chris Rawlinson har den gjeldende rekorden på 300 meter hekk. Tida er 34,48. Foto: NTB scanpix
REKORDINNEHAVER: Chris Rawlinson har den gjeldende rekorden på 300 meter hekk. Tida er 34,48. Foto: NTB scanpix Vis mer

Løpet til Warholm blir kveldens høydepunkt, all den tid han har gått ut svært høyt på forhånd. Dette er ikke noe han har for vane å gjøre, og han skal løpe alene.

Chris Rawlinson satte rekorden i engelske Sheffield 30. juni 2002. Med TV-seere i over hundre land legger Warholm massivt press på egen person.

- Som regel bruker jeg å holde de hårete målene for meg selv, sier han når vi møtes til en prat på Thon Hotel Opera i Oslo.

- Nå har jeg gått ut og sagt at jeg vil forsøke. Det er en uvant situasjon. Men når vi mangler publikum på tribunen, må vi prøve å skape litt ekstra press.

ÆRLIG: Da Karsten Warholm ble spurt om hvordan han takler presset foran Impossible Games, var svaret kort og ærlig. Video: Bjørn Langsem Vis mer

Og Iuel har troen:

- For to år siden løp han 300 meter hekk innendørs på raskere tid enn utendørsrekorden. Da ligger han veldig godt an. Han blir bare bedre og bedre.

Dette bekreftes av trener Leif Olav Alnes.

- Han løp på 34,26 innendørs, så vi får se. Jeg tror det er bra odds.

Warholm sier:

- Jeg er litt utenfor komfortsonen, men jeg liker det presset, egentlig.

Iuel skal konkurrere mot danske Sara Slott Petersen og Léa Sprunger fra Sveits.

- Det er ikke en distanse du løper veldig ofte. Men jeg tror det blir gøy, sier hun.

På spørsmål om hva hun er i stand til å løpe på blir hun mer usikker:

- Det lurer jeg også på. Det er to år siden jeg løp distansen, så jeg får håpe jeg har blitt bedre. Men det er vanskelig å si. Og det har vært en rar oppkjøring.

Se hele Bislett-programmet her.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!