Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Super Bowl i Bergen blir tidenes kaldeste, men slipper unna snøstorm

Første utendørsfinale i kaldvær.

ÅSTEDET: Her, på MetLife Stadium i Bergen County, East Rutherford, New Jersey, skal Super Bowl XLVIII avvikles natt til mandag. Foto: Joe Camporeale/USA TODAY Sports/NTB Scanpix
ÅSTEDET: Her, på MetLife Stadium i Bergen County, East Rutherford, New Jersey, skal Super Bowl XLVIII avvikles natt til mandag. Foto: Joe Camporeale/USA TODAY Sports/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Allerede da det ble bestemt at Super Bowl XLVII skal spilles på den amerikanske østkysten, startet NFL-fans å bekymre seg. Kampen er den første finalen mellom AFC- og NFC-mesteren som spilles utendørs i et kjølig klima.

New Jersey i februar kan jo være bikkjekaldt, og det er ikke fremmed for at en snøstorm eller to tar turen innom, slik den har gjort det i uka før kampen.

Så stor er spenninga knytta til hvorvidt det blir snø eller ikke, at det er opprettet en egen nettside dedikert til spørsmålet - WillItSnow.com.

MetLife Stadium, som ligger i Bergen County, East Rutherford i New Jersey, har nemlig ikke tak, så et snøvær vil være avgjørende for hvordan kampforløpet utspiller seg.

Når kampen mellom Denver Broncos og Seattle Seahawks starter 00:30 natt til mandag, blir den trolig tidenes kaldest Super Bowl-kamp.

Les alt om Super Bowl-skandalene på Dagbladet Pluss (krever innlogging)

Heldigvis opphold Fra før av er det Super Bowl VI i New Orleans som har den rekorden. Snaut fire grader celsius viste gradestokken ved avspark i 1972.

Natt til mandag blir det under frysepunktet i New Jersey.

Tidlige værmeldinger spår temperaturer på rett under null grader celsius, men sterke vinder gjør at den effektive temperaturen er mye lavere. Heldigvis for arrangøren, spillerne og publikum ser det imidlertid ut til at det skal bli opphold.

Hva slags vær det er når kampen starter, bryr imidlertid ikke spillerne seg noe særlig om.

Les alt om nøkkelspillerne i årets Super Bowl på Dagbladet Pluss (krever innlogging)

Ikke som «Freezer Bowl» - Vi er i grunn ikke særlig bekymret. Vi har spilt kalde kamper før. Jeg kommer til å smøre litt varmesalve og vaselin på huden, og ha på meg litt tykkere hansker, men det er det eneste, sier Denver Broncos-safety David Bruton til Business Insider.

Han får støtte av Seattle Seahawks-cornerback Richard Sherman, som gjerne kunne tenke seg at det laver ned.

- Det hadde vært morsomt å spille i snøvær, sier Sherman til BI.

VASELIN: David Bruton bruker vaselin for å holde på varmen. Foto: Justin Edmonds/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
VASELIN: David Bruton bruker vaselin for å holde på varmen. Foto: Justin Edmonds/Getty Images/AFP/NTB Scanpix Vis mer

Årets Super Bowl kommer imidlertid ikke nærheten av forholdene som rådet da San Diego Chargers og Cincinnati Bengals gjorde opp om AFC-tittelen i 1982. Kampen går under navnet «Freezer Bowl», og den effektive temperaturen var helt nede i 37 minusgrader celsius, takket være vindkast på 43 km/t.

- Da jeg kom ut av spillertunnelen, føltes det som om noen kastet 100 kniver på meg, sa Chargers-runningback Hank Bauer den gangen.

PS! Varmerekorden har Super Bowl VII i Los Angeles. 29 grader var det ved avspark da.

Hele Norges coronakart