LEI AV DETTE: Tom Brady og Patriots spiller nok en Super Bowl natt til mandag. Dette vil bli den niende Super Bowl-finalen for Patriots siden Bradys ankomst i 2000. Foto: Patrick Smith / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
LEI AV DETTE: Tom Brady og Patriots spiller nok en Super Bowl natt til mandag. Dette vil bli den niende Super Bowl-finalen for Patriots siden Bradys ankomst i 2000. Foto: Patrick Smith / Getty Images / AFP / NTB ScanpixVis mer

New England Patriots møter Los Angeles Rams i Super Bowl:

Super Bowl spilles i natt: Derfor vil amerikanerne at Tom Brady og Patriots skal tape

Kontroversielle og dominante New England Patriots er ikke veldig populære før nattas storkamp.

I natt klokka 00:30 spilles den 53. utgaven av Super Bowl på Mercedes-Benz Stadium i Atlanta. Tom Brady og New England Patriots skal prøve å vinne Super Bowl igjen, etter at de gikk på et surt tap for ett år siden. Denne gangen er det Los Angeles Rams som står på motsatt side av banen.

Og før nattas oppgjør kan man si at det er de erfarne spillere hos Patriots mot de unge spillerne til Rams. Trener i Patriots Bill Belichick har blitt 66 år gammel, og deres quarterback Tom Brady har blitt 41 år.

Rams har på sin side 33 år gamle Sean McVay som trener. Han vil nå bli den yngste noensinne til å lede et lag i Super Bowl. Også quarterbacken til Rams er en unggutt i NFL-sammenheng. Jared Goff er 24 år gammel, og han har bare tre sesonger på øverste nivå i amerikansk fotball.

- Alle synes vi suger

Men det viktigste i forkant av denne utgaven av Super Bowl skal være noe helt annet. «Ingen» vil at New England Patriots skal vinne årets finale. Laget har i mange år dominert i NFL- og Super Bowl-sammenheng, mye takket være trener Belichick og quarterback Tom Brady.

Slike ting har gjort at de ikke akkurat er det mest populære laget i USA om dagen. New York Post omtaler dem som «public enemy no. 1» på grunn av deres dominans i NFL og Super Bowl de siste åra. Brady og co. hevder de er fullt klar over det.

- Jeg vet at alle synes vi suger og at vi ikke klarer å vinne kamper, sa Brady etter å ha vunnet playoffkampen som sikret dem plass i Super Bowl.

Også Patriots' linebacker Elandon Roberts føler at «alle» vil at laget skal tape i Super Bowl.

- Jeg tror aldri jeg har gått inn til en Super Bowl og at folk sier «Jeg vil at New England skal vinne». Aldri, sa Roberts ifølge New York Post.

Kontroversielle grep

Men Patriots har altså en mann som har vunnet fem Super Bowl-finaler for Patriots og han kan holde på til han er minst 45 år gammel. Mannen det snakkes om er selvfølgelig Tom Brady. Spillerne mistenker at Bradys dominans er stor grunn til hatet mot laget.

- Jeg er ikke sikker. Jeg tror kanskje det er fordi Tom Brady er Tom Brady, sa Patriots' linebacker Kyle Van Noy.

Men det har vært kontroverser rundt Patriots tidligere. Belichick og Patriots skal ha spionert på motstandere før og under kamper ved hjelp av video. Denne skandalen ble kalt «Spygate» i 2007.

Patriots har også vist sin kynisme da de angivelig skal ha spilt kampen med litt mindre luft i ballen, slik at Brady fikk bedre grep på ballen.

Men før Super Bowl opplyser Elandon Roberts at de ikke bryr seg om hva amerikanerne tenker om dem.

- Det er bare slik det er. Vi har hele New England bak oss, sa Roberts.

Super Bowl vises 00:30 på Viasat 4 natt til mandag.