Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Super Bowls største stjerne brøt presseboikotten. Så satte han journalistene på plass

Marshawn Lynch.

PRESSEBOIKOTT: Å møte pressen står ikke på NFL-stjerna Marshawn Lynchs liste over favoritting å gjøre. Torsdag møtte han imidlertid journalistene - og satte dem på plass. Foto: Christian Petersen/Getty Images/AFP
PRESSEBOIKOTT: Å møte pressen står ikke på NFL-stjerna Marshawn Lynchs liste over favoritting å gjøre. Torsdag møtte han imidlertid journalistene - og satte dem på plass. Foto: Christian Petersen/Getty Images/AFP Vis mer

(Dagbladet): Søndag er det klart for årets største begivenhet i USA, nemlig finalen i Super Bowl. Der møter Seattle Seahawks New England Patriots. Førstnevnte kommer inn i oppgjøret som regjerende mester.

Seattle Seahawks Marshawn Lynch (28) er blant de aller største superstjernene når de to lagene barker sammen i Glendale søndag. Da han møtte pressen i går, var han mer snakkesalig enn på lenge. Lynch har nemlig praktisert en medieboikott, skriver USA Today.

Lynch brukte de to første minuttene til å sette mediene på plass. Lynch skal, som han gjorde på ukens to foregående pressekonferanser, ha satt på stoppeklokka på mobilen på fem minutter.

- Hei, altså, hele uka har jeg fortalt dere hva som skjer. Og av en eller annen grunn kommer dere tilbake og gjør de samme tingene, startet Lynch.

- Finn på det dere vil - Jeg vet ikke hva slags historie dere prøver å få ut av meg. Jeg vet ikke hva slags bilde dere prøver å tegne av meg. Men det spiller ingen rolle hva dere alle mener, hva dere sier om meg, for når jeg kommer hjem om kvelden, er alt som betyr noe for meg de menneskene jeg ser i øynene: Familien min, som jeg elsker. Det er alt som betyr noe for meg, sier Lynch.

Lynch fortsatte med å be mediene dikte opp hva de ønsket - for 28-åringen ville ikke si noe som kunne holdes mot ham.

- Men jeg kommer til oppleggene deres, og dere dytter kameraer og mikrofoner på meg. Når jeg er hjemme, ser jeg dere ikke. Men dere er sinte på meg. Hvis dere ikke er sinte på meg, hvorfor er dere her?

Fem minutter - Jeg har ingenting til dere, jeg har fortalt dere det. Dere burde vite det. Men dere alle sitter her, som nå, og gjør det samme. Jeg forbereder meg til kampen, og dere stiller disse spørsmålene, noe jeg forstår. Jeg skjønner det. Men jeg har sagt det til dere, jeg sier ingenting.

- Så i de tre siste minuttene, siden jeg er her, er jeg tilgjengelig for dere. Jeg kommer bare til å se på dere slik dere ser på meg. Tusen takk.

Da de fem minuttene var over, gikk Lynch vekk fra pressekonferansen.

Bøtelagt Lynch er en såkalt «running back», og har kallenavnet «Beast Mode». Det på grunn av hans aggressive løpestil.

Han er altså kjent for å være lite velvillig til å snakke med pressen. I 2013 ble han bøtelagt av NFL for å ha nektet å snakke med journalister gjennom hele 2013-sesongen. Den bota var på nesten 400 000 norske kroner. Den ble imidlertid trukket tilbake, mot at han kom til å bli bøtelagt med enda 400 000 dersom han brøt regelen igjen.

Det gjorde han i 2014. Et par dager senere, etter en seier mot Arizona, svarte han nesten hvert spørsmål fra journalistene med «yeah».

I forkant av årets Super Bowl har amerikaneren ikke lagt skjul på at han kun var på plass for å unngå bot.

Ved juletider fikk han en bot på 80 000 kroner for å ha feiret ved å ha tatt seg i skrittet - noe han også har gjort ved flere anledninger.

TIL SUPER BOWL: Her er Lynch i aksjon for Seattle Seahawks, som møter New England Patriots i Super Bowl søndag. Foto: EPA/JOHN G. MABANGLO
TIL SUPER BOWL: Her er Lynch i aksjon for Seattle Seahawks, som møter New England Patriots i Super Bowl søndag. Foto: EPA/JOHN G. MABANGLO Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media