Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Super-Cecilie reddet Norge

Full turbulens biter ikke på Cecilie Leganger. Hun er kanskje bedre enn noen gang. I kveld vartet hun opp med en ny keeperforestilling til topp karakter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uten Leganger hadde trolig Norge startet 4-nasjoners med tap for Jugoslavia. Nå ble det i stedet seier 26-23 (12-11).

Hun hadde 11 redninger på 20 skudd før pause. Det bidraget holdt Norge inne i kampen. 2. omgangen var enda et hakk bedre.

Bak prestasjonen skjuler det seg også en vrien opptakt. Leganger slet med hodepine store deler av kampdagen.

- Det er ikke mange utøvere som kan klare slike prestasjoner etter det hun har vært gjennom. Jeg tror også hun i VM kan være bedre enn noen gang før, sier keepertrener Oddvar Bjørnestad.

- Nå jobber vi med nye ting for å holde henne sulten. Og vi har et par nye momenter i ermet som skal vises fram i VM. Det er ny taktikk på straffer og på skudd fra kanten. Cecilie er sterkere og spenstigere enn før.

- Jeg tror ikke hun kan spille alle kamper i VM. Det vil bli for mye, men vi må få til en ordning sammen med Marit Breivik, sier Bjørnestad.

Får hjelp

Norge returnerte til arenaen der laget spilte tidenes håndballdrama for snart to år siden. VM-finalen mot Frankrike ble vunnet først etter fire ekstraomganger og voldsom dramatikk.

Med i en hovedrolle da var Cecilie Leganger. Tidligere i mesterskapet reddet hun Norge på egen hånd, ikke minst mot Ungarn.

Hun blir kanskje enda mer avgjørende denne gangen. Med Heidi Tjugum midt inne i sitt friår fra landslaget, er Legangers faste og suksessrike partner bare hjemmeværende reserve.

- Jeg kan ikke ta æren for dette alene. Jeg får veldig god hjelp - spesielt av Oddvar Bjørnestad - til å holde fokus på det sportslige, sier Leganger etter sin storkamp.

Svar i vente

Norge fortsetter turneringen mot Russland torsdag. Lørdag venter Sverige før søndagens to «finalekamper».

En influensasyk Kjersti Grini rekker ikke noe av det, men bør være klar til en ny utfordring: Neste torsdag kommer den skikkelig testen. Slås Danmark, som ikke har banket Norge på de sju siste forsøkene, i Györ, venter en forsterket utgave av europamester Ungarn i Wien kvelden etter.

Kampen mot Jugoslavia viste klart at Grini blir det tunge offensive ankeret igjen. Bakspillerne Marianne Rokne, Janne Tuven og Gro Hammerseng fikk tillit fra start, men var alle variable.

Etter pause viste Unni Nyhamar Hinkel, som er tilbake etter to skader, at hennes friske avslutninger vil duge også i et VM. Kantene Monica Sandve og Kristine Duvholt spilte frekt, friskt og godt hele veien. Kaptein Else-Marthe Sørlie ble også svært viktig mot slutten.

Norge stakk fra Jugoslavia tidlig i 2. omgangen Da ble 14-14 til 19-15 på vel fem minutter.

Alt så klart ut, men en haug norske tekniske feil ga billige jugoslaviske kontringsmål som selv ikke Leganger kunne demme opp for.

(NTB-Espen Hartvig)

OVERLEGEN:Cecilie Leganger i aksjon i kampen mot Jugoslavia i Håkons Hall på Lillehammer.
Hele Norges coronakart