Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Super-duoen sendte Glimt til topps

Tippeligaens farligste duo spiller på Glimt. De heter Fitim Azemi og Milan Jevtovic.

MÅLKONGENE: Fitim Azemi (t.v.) har nettopp gitt Glimt 1-0, og tiljubles 
av spisskollega Milan Jevtovic. Glimt leder Tippeligaen, Azemi er 
målpoeng-konge, og Jevtovic er ligaens toppscorer.

Foto: Mats Torbergsen / NTB Scanpix
MÅLKONGENE: Fitim Azemi (t.v.) har nettopp gitt Glimt 1-0, og tiljubles av spisskollega Milan Jevtovic. Glimt leder Tippeligaen, Azemi er målpoeng-konge, og Jevtovic er ligaens toppscorer. Foto: Mats Torbergsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Glimt - Stabæk 3-1 (1-0).

BODØ (Dagbladet): I Tippeligaen er pr dato ingen mer målfarlig enn de to Glimt-spissene.

Milan Jevtovic ga Glimt 2-0, scoret i sin tredje kamp på rad, og er ligaens toppscorer.

Fitim Azemi er, med sin vakre scoring til 1-0, Tippeligaens målpoeng-konge med ett mål og tre målgivende pasninger.

Og Bodø/Glimt topper sensasjonelt tabellen etter tre serierunder.

Fitim Azemi har følgende forklaring på sin og Glimts uventede suksess:

- Siden tidlig i vinter har Aasmund Bjørkan (Glimts trener, red.) vært oppptatt av å sette laget. Aasmund har sagt at han har trua på meg, og har gitt meg tillit som midtspiss. Dermed har jeg tatt nivået i Tippeligaen på en annen måte enn i fjor. Og årets glimtlag er full av unge, sultne spillere som jobber for hverandre.

Om samarbeidet med spisskollega Milan Jevtovic sier han:

- Selv om jeg i regelen spiller midtspiss og han høyreving, pleier vi å bytte posisjon innimellom. For å forvirre motstanderen. I dag funka det bra. Vi hadde nettopp bytta, og Milan spilte midtspiss, da han satte inn 2-0.

Kan score selv også
Foran kampen mot Stabæk hadde Fitim Azemi vært nest sist på samtlige av Glimts tre scoringer (to av den LASK Linz-utlånte Jevtovic, ett av Emil Jonassen).

Mot Stabæk slo assistkongen til igjen - med sin første scoring for sesongen - og det gjorde han på herligste vis, da snaue halvtimen var spilt.

Azemi sklitaklet selv Alexander Davey, som - i egenskap av bakerste mann hos Stabæk - mistet ballen til Trond Olsen. Det skulle han aldri gjort. Lynving Olsen flikket ballen direkte tilbake til Azemi, som hadde klar bane mot mål. Og dundret ballen i mål via stolperota i nærmeste hjørne.

- Det er alltid godt å score når man er spiss. Men det skulle også bare mangle at jeg scorer når vi er i tredje serierunde, sa Azemi til TV2s reporter da Glimt gikk til pause med 1-0.

Han la til at han kjente føling med en liten lyskestrekk, og antydet:

- Jeg tror kanskje ikke jeg spiller mer enn 60 minutter i dag.

Gikk ut på 3-0
Kampuret viste 73 minutter da Azemi gikk av banen. Da hadde han både sett spisskompis Jevtovic knalle inn sitt tredje mål på like mange kamper - og overvært midtstopper Martin Bjørnbakk dundre inn 3-0 direkte på frispark fra 20 meter, i lengste hjørne og via stolpen. Vakkert!

23 år gamle Fitim Azemi kom til Bodø og Glimt fra Follo foran fjorårssesongen. Han hadde herjet i 2. divisjon, og skulle egentlig spille midtspiss. Men den plassen tok Alexander Sørloth hånd om med bravour. Glimt fant plass til Azemi på høyre ving, og der trivdes han etterhvert godt. Kanskje var det der og da han fant frem til målgiver-egenskapene.
2-0 og 3-0
Og Milan Jevtovic er ikke stort dårligere. Serberen startet sesongen som innnbytter, men brukte bare få minutter på å dundre seg inn i Glimt-fansens hjerter i åpningskampen mot Sogndal.

Så scoret han igjen, borte mot Lillestrøm (1-1), og mot Stabæk var han der igjen.

Også Martin Bjørnbakk ville være med på å feire tabelltoppen. Frisparket til den hjemvendte eks-Haugesund-spilleren var en klassiker til 3-0.

Standhaftige Stabæk
Stabæk fikk lønn for alt strevet, endel spillemessig overtak, og ikke minst forspilte sjanser - da Ohi ikke gjorde skam på det vakre forarbeidet til Mehmeti, og satte ballen i lengste hjørne.

Da hadde eks-Jerv-spissen i første omgang sett et skuddforsøk gå i tverrliggeren.

Glimt ligger kan hende øverst på tabellen, og Stabæk sist, men spillemessig var Stabæk fullt på høyde med Glimt. Og kommer til å plukke poeng etterhvert.