STORSPILL: Ole Erevik serverte en fabelaktig andreomgang mot Slovenia, og sikret norsk seier med 20 redninger. Foro: Gorm Kallestad, Scanpix
STORSPILL: Ole Erevik serverte en fabelaktig andreomgang mot Slovenia, og sikret norsk seier med 20 redninger. Foro: Gorm Kallestad, ScanpixVis mer

Super-Erevik sikret seier mot Slovenia i EM-åpningen

Ingen grunn til å savne Ege.


VRSAC/OSLO (Dagbladet): Norge - Slovenia 28-27 (14-14).

Norge vant den viktige åpningskampen i EM med ett mål etter en thriller av en avslutning mot Slovenia.

Den store norske helten var keeper Ole Erevik som storspilte i andre omgang og var sentral da Norge hentet opp en slovensk femmålsledelse og snudde til seier.

Dermed er savnet av Steinar Ege, som trakk seg fra videre landslagsspill i romjula, plutselig ikke noe tema i kveld. Hans trofaste reserve i en årrekke sto fram med en kamp selv den gamle mesterkeeperen ville vært stolt av.

- Vi spiller en merkelig kamp. Først leder vi med seks mål, så ser det ut som vi er fullstendig ute av det litt ute i andre omgang. Men for en gangs skyld er vi sterkest i huet når det gjelder, sier Erevik til TV 2.

I intervjusonen møtte Dagbladet en beskjeden Erevik som slett ikke tar av over egen prestasjon.

- Det er ikke den første gode kampen jeg har spilt, men selvsagt er det godt at det går bra, og at vi får disse to poengene. Det blir lettere med en slik start.

Eks-keeper Ege fikk ikke med seg arvtakerens storspill mot Slovenia.

TILBAKE FOR FULLT: Bjarte Myrhol var tilbake på landslaget i starten av november etter kreftbehandling. I dag ble han toppscrer sammen med Erlend Mamelund og Christoffer Rambo. De scroret seks mål hver. Foto: Andrej Cukic, EPA/Scanpix
TILBAKE FOR FULLT: Bjarte Myrhol var tilbake på landslaget i starten av november etter kreftbehandling. I dag ble han toppscrer sammen med Erlend Mamelund og Christoffer Rambo. De scroret seks mål hver. Foto: Andrej Cukic, EPA/Scanpix Vis mer

- Jeg er på Kanariøyene og har ikke sett kampen, bare fått resultatet. Supert med seier, skriver han i en SMS til Dagbladet.

Seks pluss ble fem minus Norge startet kampen utmerket. Det meste gikk på skinner, Ole Erevik reddet det slovenerne fikk til av skudd, mens Norge scoret på det meste.

Utover i omgangen nærmet Slovenia seg stadig mer, og til pause sto det 14-14.

Slovenia scoret først i andre omgang, og dro fra til de ledet 16-21. Norsk seksmålsledelse var blitt til slovensk femmålsledelse.

Reddet sju på rad Men så kom Ole Erevik i gang igjen. Etter å ha hvilt litt tidlig i andre omgang etter å ha avsluttet den første svakt, var han tilbake på banen med storspill.

I den aller råeste perioden sin reddet han sju strake skudd, og Norge utliknet til 21-21.

I den offisielle skuddstatistikken står Erevik med 20 redninger på 44 skudd. Blant annet reddet han tre av sju slovenske straffekast.

Med tolv sekunder igjen fikk Norge straffekast, og Håvard Tvedten tricket inn 28-26. Da gjorde det lite at Slovenia reduserte til 28-27 i siste sekund.

Tre toppscorere Erlend Mamelund, Christoffer Rambo og Bjarte Myrhol scoret seks mål hver og ble toppscorere for Norge.

 - Det svingte skikkelig utpå der. Men vi viser mental styrke som klarer å vinne dette. Det var ikke spesielt velspilt, men to poeng er tross alt det viktigste, sier Mamelund til Dagbladet.

Han er spesielt imponert over at Norge klarte å komme tilbake etter først å ha rotet bort en stor ledelse for så å havne langt bak i målprotokollen.

- Det er tungt å jobbe seg inn igjen når vi falt så langt ned som vi gjorde i dag. Men vi klarte det - og det er sterkt. Det er også godt gjort at vi klarer å vinne uten å spille spesielt godt. Det viser styrke. Vi skal bite fra oss videre også, sier Mamelund.

Jensen trolig suspendert Nå venter to antatt enda vanskeligere kamper for Norge. Onsdag møter de Island, mens Kroatia er motstander på fredag.

Norges forsvarsveteran Johnny Jensen ble gitt direkte rødt kort for en albue i fjeset til en slovener. Mest sannsynlig blir Jensen suspendert og må stå over mot Island.

- Det kan virke som det blir slik. Ting tyder på at dommerne vil sende inn en rapport etter kampen og det røde kortet, sier Norges hovedleder Espen Karlsen til NTB.