Super G: Aamodt best, Solbakken lyspunkt

Kjetil André Aamodt ble igjen Norges beste da han tok en 7. plass under søndagens verdenscuprenn i super-G.

Bare 19/100 sekund skilte de fire beste under søndagens meget jevne renn, og Aamodt var 48/100 sekund svakere enn vinneren, Didier Cuche fra Sveits. Marco Büchel fra Lichtenstein tok 2. plassen, mens østerrikske Hannes Trinkl ble nummer tre.

Oppløftende var det også at Bjarne Solbakken fulgte opp Aamodts innsats ved å bli nummer åtte.

- Bittert

Kjetil André Aamodt beviste igjen at han har fartsformen inne, og søndag var det ikke mye som skilte han fra de aller beste.

- Det var vanskelige forhold, men jeg var bare 5/10 sekund unna seieren. Akkurat det er litt bittert, fordi jeg føler jeg kunne gjort mye mer, sa medaljegrossisten like etter målgang.

- Jeg har en pallplassering hittil i år, men det må klaffe hele veien for at en skal klare det. Jeg er skuffet i dag, fordi jeg følte jeg kunne vært med på å kjempe om seieren, forklarte Kjetil André Aamodt.

Selv om det tids- og plasseringsmessig ble bra for den norske veteranen, var han ikke helt fornøyd med det tekniske i søndagens løp.

- Jeg fant ikke rytmen. Det ble litt håpløst, fordi jeg ikke følte meg helt komfortabelt underveis.

Kjus dropper Val d'Isere

Lasse Kjus fikk en liten opptur plasseringsmessig, men 17. plassen er likevel ikke noe å rope hurra for. Kjus har i lang tid slitt med sykdom og nye, uvante ski.

- Jeg følte meg litt bedre i dag. Men jeg er sår i halsen, og reiser tilbake til Oslo. Jeg håper lufta ikke er så tørr der, slik at jeg kan bli bedre, sa en ordknapp Kjus til NTB før han forlot målområdet.

Stephan Eberharter har vært suveren i fartsdisiplinene denne sesongen, men søndag kom beviset på at østerrikeren bare er et menneske, han også. Eberharter måtte nøye seg med 15. plass, en plassering han delte med Kenneth Sivertsen.

Audun Grønvold endte som nummer 27. Lasse Paulsen kom på 37. plass.

(NTB)