Super-Henke skaper svensk VM-feber

KOBE (Expressen/Dagbladet): Sverige- Nigeria 2-1. VM-helten Henrik Larsson fortsetter å slå sine målrekorder. For første gang gjorde han to mål i en VM-match. - Dette er nok det største i landslaget siden målet i bronsematchen i VM 1994, sier han etter oppvisning mot Nigeria.

Larsson feiret målene med en ny hemmelig hilsen til sin familie. Ved begge målene gjorde han sin vanlige målgest med armene utstrakt og tunga ute. Men etter straffemålet introduserte han en grand finale på sin feiring. Henke knøt høyrehånda, la den mot munnen og kysset ringen han har på høyre langfinger. Det var til ære for familien som er i Spania.

Velger seg juni

Men Sveriges målmaskin vil ikke avsløre for mye om hilsenen som minner om spanske Rauls målgest.

- Dette er en personlig sak. Dere får tolke det som dere vil, sa Larsson etter kampen.

Ifølge kilder var dette en «Jeg elsker-deg-hilsen» til familien, kona Magdalena og barna Jordan (5) og Jandell (tre md.). Juni er spesiell måned for familien Larsson. Henke og Magdalena giftet seg på Sankthansaften i 1996, og de fikk sønnen Jordan på samme dag året etter.

I går på Kobe Wing Stadion laget Larsson for første gang to mål i en VM-match. Martin Dahlin, nå ekspertkommentator i svensk TV4, var den siste svenske som gjorde to mål i en VM-kamp. Det skjedde mot Russland i USA-VM i 1994.

Det første målet, 1- 1 etter 35 minutter, var som hentet ut av læreboka. Henke fikk en smørpasning fra Fredrik Ljungberg. Larsson rykket forbi Taribo West, fintet ut Issac Okoronkwo og tået ballen i mål.

- Jeg gled gjennom backlinja med noen rykk og stegfinter. Avslutning var et hederlig tåspark. Jeg hadde egentlig ikke noe annet valg, sier Celtic-spissen om sin førsteklasses avslutning.

Ubehagelig varme

Seinere ble han revet ned i straffefeltet. Henke tok ballen, og la den på straffemerket. Han hadde bestemt seg å slå straffesparket selv.

- Målvakta gikk i rett hjørne, men straffen var for hard, sier han.

Målscoreren jobbet steinhardt i varmen.

- Det var ubehagelig varmt og mye tyngre enn i premieren mot England , sier Larsson .

PÅ TOPP: - Jeg er glad at vi vant. For meg personlig føles det stort å score to mål, sier Henrik Larsson. Her svever han over Justice Christopher.