Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Super-is i Salt Lake

Skøyteløperne mener det blir rekordskred under OL. Isen i Salt Lake City ser ut til å slå ut Calgary som verdens raskeste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fleste av de nederlandske og tyske OL-løperne har i en lengre periode oppholdt seg i Utah Olympic Oval, og skryter uhemmet av forholdene. Før OL starter har Salt Lake City halvparten av de ti verdensrekordene på enkeltdistanser.

- Jeg tror vi får se verdensrekorder på alle distanser i OL, mener Marianne Timmer, som tok to OL-gull i Nagano.

Under treningsløp i Salt Lake har flere vært i nærheten av og under verdensrekorder, uten at de nye tidene vil bli gjeldende. Timmers landsmann Gianni Romme gikk søndag 3000 meter på 3.40,02, 2,73 sekunder raskere enn sin egen verdensrekord. Forrige helg ble Erben Wennemars første løper under 1.45 på 1500 meter med 1.44,45, 75/100 raskere enn Kyu Hyuk-lees rekord.

- Isen er fantastisk rask, sier Anni Friesinger, favoritt til tre OL-gull. Det samme mener amerikanske Casey FitzRandolph, som er blant favorittene på 500 meter.

- Olympic Oval er den raskeste banen i verden. Det vil lekene bevise, sier han.

Utah Olympic Oval ligger 1425 meter over havet, og høyden, sammen med den teknologiske isen, vil ha stor betydning for farten. OL-hallen i Calgary, som «bare» ligger 1000 m.o.h., skal nok få problemer med å beholde tittelen som verdens raskeste.

(NTB-DPA)

Hele Norges coronakart