Super League-klubber latterliggjøres

De 14 øvrige lagene i Premier League skal ha reagert med sinne over Super League-planene til «topp 6»-klubbene. Noen av dem bruker humor i sosiale medier.

KLAR MELDING: Leeds-spillerne brukte disse T-skjortene før kampen mot Liverpool mandag. Foto: Clive Brunskill/AP/NTB
KLAR MELDING: Leeds-spillerne brukte disse T-skjortene før kampen mot Liverpool mandag. Foto: Clive Brunskill/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det som utspiller seg i europeisk fotball nå omtales som en fotballkrig, etter at flere av Europas største fotballklubber publiserte planer om å danne en egen Superliga.

I England er det snakk om «big six» - Liverpool, Manchester United, Manchester City, Arsenal, Tottenham og Chelsea.

Og reaksjonene lar ikke vente på seg.

Flere av de øvrige klubbene i ligaen bruker humor som virkemiddel for å ta avstand fra prosjektet. Det startet med Leeds, som la ut følgende melding etter 1-1 mot Liverpool på Elland Road mandag kveld:

«Leeds holder Super League-laget Merseyside Reds til 1-1 etter en sein utlikning av Llorente.»

Wolverhampton tok den enda lenger, ved å skrive i Twitter-bioen at klubben vant Premier League i 2018/19-sesongen, etter at de ble nummer sju bak de nevnte seks lagene som nå flørter med Super League.

«Det er sannsynligvis for seint med en parade», skriver klubben.

Super League-klubber latterliggjøres

Lagene som har planer om å delta i Super League har allerede blitt truet med å bli kastet ut av sine hjemlige ligaer.

Southampton, som ble nummer sju bak de samme seks klubbene i 2015, ville ikke være noe dårligere enn Wolves, og skrev dette:

Crystal Palace ser også ut til å komme med et stikk til storklubbene, med denne meldingen:

Selv om det er en morsom undertone fra flere av de øvrige klubbene i Premier League, er det samtidig blodig alvor som utspiller seg i kulissene og i pressen.

Den nye «superligaen» vekker sterke reaksjoner. Slik kan reglene i den nye eksklusive ligaen bli. Vis mer

Slaktes

Ifølge engelske The Guardian er de øvrige 14 Premier League-klubbene rasende over nyheten som ble sluppet som en bombe seint søndag kveld.

Det skal blant annet ha blitt diskutert om disse skal nekte å spille mot de seks toppklubbene, eller om det er mulig å trekke «utbryterne» poeng i inneværende sesong.

Liverpools byrival Everton slakter prosjektet, som har blitt stemplet som «grådig og arrogant».

«Everton er lei seg og skuffet over å se seks klubber være for forslaget om en ny liga. Seks klubber som handler fullstendig etter egne interesser. Seks klubber som sverter ryktet til ligaen og fotballen. Seks klubber som velger å vise respekløshet overfor alle andre klubber som sitter ved Premier League-bordet», heter det i pressemeldingen fra Everton.

Brighton har også lagt ut en pressemelding, der klubben skriver at de er «fullstendig imot» Super League.

«Disse planene er de siste i en alarmerende og voksende liste med hemmelige forsøk fra en mindre gruppe klubber, som med sine handlinger vil viske ut nærmere 150 år med fotballtradisjon, konkurranse, og sportslig utvikling gjennom fortjeneste», skriver klubben.

Fulhams styreleder Sahi Khan har også gått offentlig ut og vist missnøye med Super League.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer