Super League-utspill latterliggjøres

Juventus-formann kom med Super League-uttalelse like før kaoset brøt ut. Nå gjør han helomvending.

KRITISERES: Juventus-formann Andrea Agnelli. Foto: Antonio Calanni/NTB
KRITISERES: Juventus-formann Andrea Agnelli. Foto: Antonio Calanni/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På spørsmål om Super League kan fortsette, svarte Juventus-formann Andrea Agnelli følgende onsdag:

- For å være helt ærlig? Nei.

Han skryter likevel av ideen.

- Jeg er fortsatt overbevist over skjønnheten i prosjektet og verdien det ville hatt for fotballpyramiden. Men jeg tror ikke det prosjektet er oppe og går nå, sa Agnelli til Reuters.

De seks engelske klubbene er ute av Super League, og det kommer stadig nye rapporter om at lag vurderer å trekke seg. Nå ser det ut som om initiativtakerne også innser at ligaen ryker.

Sist i rekka er italienske Inter, som opprinnelig var en del av planene sammen med AC Milan og Juventus - i tillegg til den spanske trioen Atlético Madrid, Real Madrid og Barcelona.

Og i kjølvannet av tirsdagens store hendelse, der Super League i sin tiltenkte opprinnelige form raknet foran øynene våre, er det et intervju gjort i forkant som får mye oppmerksomhet.

BEKLAGER: Liverpool-eier John Henry beklager at klubben ble med i Super League. Video: Liverpool FC. Vis mer

- Blodspakt

Juventus' styreformann Andrea Agnelli, som ble omtalt som «den store skurken» i prosjektet, er tiltenkt en rolle som nestleder i Super League, med Real Madrid-president Florentino Pérez på toppen.

Like før kaoset brøt ut tirsdag kveld, snakket Agnelli om det kontroversielle prosjektet.

- Det er en blodspakt mellom klubbene, så vi gjennomfører. Dette prosjektet har 100 prosent sannsynlighet for suksess, uttalte Agnelli overfor La Repubblica, i forkant av et digitalt møte mellom medlemmene.

Om det er mattekunnskapene eller selvinnsikten som fikk den største knekken, vet bare Agnelli. I stedet for en pakt som ikke kunne brytes, endte prosjektet opp i et blodbad. Timingen på uttalelsen hans kunne vært bedre.

Nå har pipa fått en annen lyd. For onsdag sier Agnelli til nyhetsbyrået Reuters at Super League-prosjektet ikke lenger vil finne sted.

«Juventus-sjef Andrea Agnelli driter seg ut», skriver Daily Mail.

«Er du en gambler, Andrea?» spør Daily Mirror.

Independent har også omtalt saken.

Florentino Pérez var også klar i sin tale da han natt til tirsdag uttalte at klubbene som planla Super League hadde en bindende kontrakt, men han droppet et avtalt intervju med en radiokanal i natt da kaoset brøt løs.

Det gikk samtidig rapporter om at Agnelli ville trekke seg fra sin rolle i Juventus, men dette ble tilbakevist av hovedpersonen selv. Det kan virke som om disse rapportene stammet fra «fake news»- kontoer i sosiale medier.

- En egoist!

Reaksjonene i Spania har også vært mange etter Super League-fadesen, og blant de som har vist sin irritasjon er Fernando Roig, president i Villarreal.

Han ble tirsdag intervjuet av TV-stasjonen A Punt der han regelrett raste mot Florentino Pérez, og initiativet Real Madrids president har hevdet «skal redde fotballen».

- Den eneste han gjør dette for å redde er ham selv. Han er egoist, så er han egoist og deretter er han enda mer egoist, tordnet Villarreals president.

- Han tenker kun på Real Madrid, han bryr seg ikke om resten. Og la det være sagt, Villarreal trenger ikke at Florentino skal redde dem.

En annen av klubbene som har vist sin avsky er Osasuna, som ved flere anledninger har fulgt de engelske klubbene med sine «Football is for the fans»-meldinger på Twitter.

De har også trykket opp de samme t-skjortene som man har sett i England der man har skrevet «EARN IT» (gjør deg fortjent til det), som er en melding i motstand av Super Leagues system der lag ikke kan rykke ned.

Florentino Pérez skulle, etter planen, være deltager i et spansk radioprogram ved navn «El Larguero» natt til onsdag, men valgte å ikke stille da meldingene om Super Leagues fall preget nyhetsbildet.

Vurderer endringer

Så hva skjer nå med prosjekt Super League?

Det er det store spørsmålet, selv om få tror det blir noe av - iallfall i sin nåværende form eller i nær framtid.

Akkurat nå er det Juventus, AC Milan, Real Madrid og Barcelona som ikke har uttalt seg offentlig.

Det meldes onsdag at Atlético Madrid og Inter også har trukket seg.

Super League-prosjektet kunngjorde i natt at det vil se på muligheten for endringer. Det var ventet et møte mellom partene i løpet av onsdag ettermiddag.

- Gitt dagens forhold vil vi revurdere de mest hensiktsmessige trinnene for å omforme prosjektet, sa ligaen i en uttalelse i natt ifølge NTB.

- Til tross for avgangen fra de engelske klubbene, som ble tvunget til å ta en slik beslutning på grunn av presset av dem, er vi overbevist om at vårt forslag er helt på linje med europeisk lovgivning, heter det videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer