Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Super-Mario sendte Inter videre

Barcelona slår følge fra dødens gruppe.

NYDELIG: Rubin Kazans keeper Sergei Ryzhikov var sjanseløs da Mario Balottelli fikk kjempetreff fra 34 meter. Foto: Alessandro Bianchi/Scanpix
NYDELIG: Rubin Kazans keeper Sergei Ryzhikov var sjanseløs da Mario Balottelli fikk kjempetreff fra 34 meter. Foto: Alessandro Bianchi/Scanpix Vis mer

|||(Dagbladet): Alle de fire lagene i gruppe F kunne gå videre før den siste runden ble spilt i kveld. Men de store var størst nok en gang og både Barcelona og Inter kom seg videre.

Inter topper Serie A, men har ikke imponert så langt i årets mesterliga. Mot Rubin Kazan var det derimot ingen tvil om hvem som var det beste laget.

Nydelig frispark
Og det var 19 år gamle Mario Balotellio som stjal showet. Han la opp til den første scoringen og avgjorde kampen med et drømmefrispark.

Unggutten skulle ta frisparket fra 34 meter (målt av Uefa) og det var vel ingen som tenkte scoring. Men han fikk kjempetreff og klinte ballen i målet bak Rubins keeper.

Før pausen hadde Eto'o sørget for 1-0. Men mye av æren ligger hos Balotellio, som fikk lagt inn til Eto'o. Zanetti startet angrepet, ble taklet, men Balotellio fikk ballen og flikket den inn til Eto'o på ett touch. Han nølte ikke og 1-0 var i boks.

Inters trener Jose Mourinho kan puste lettet ut etter at italienske kommentatorer har knurret om at han måtte gå hvis laget røk ut av Champions League.

Keepertabbe
Barcelona var i Kiev. På forhånd fryktet spanjolene kulda og det var ingen varm velkomst som ventet. Hjemmelaget tok ledelsen allerede etter drøye ett minutts spill da Barca-keeper Valdes ikke viste seg fra sin sterkeste side.

Dinamo Kievs Artem Milevskij skjøt et frispark, og Barcelona-keeper Victor Valdes så tydeligvis ikke utgangen på skuddet altfor godt. Det så ut som en enkel redning, men Valdes slapp ballen under seg og fomlet den i mål.

SUPER-MARIO: Kallenavnet til Mario Balotelli passer godt etter kveldens scoring. Foto: Scanpix
SUPER-MARIO: Kallenavnet til Mario Balotelli passer godt etter kveldens scoring. Foto: Scanpix Vis mer

Barcelona kom seg imidlertid raskt og tok kontroll over spillet mens Dynamo lå lavt etter å ha tatt ledelsen. De spilte godt defensivt selv om Barcelona fikk spille mye ball på midten.

Men etter en drøy halvtime ville Abiadal og Xavi vise seg fram. Abidal sto for et lekkert forarbeid og fikk lagt inn til Xavi som hadde lurt seg inn bak Dynamos stoppere. Barcelona-spilleren puttet enkelt ballen i mål.

I andre omgang ble det enda mer tydelig hvilket lag som fortjente å gå til sluttspillet. Barcelona holdt kontrollen. 

Og fem minutter før slutt kom kampens høydepunkt. Messi skrudde et frispark nydelig over muren og rett i mål like under tverrliggeren. En langstrakt keeper Shovkovskyi hadde ikke sjanse til å redde. Da var kvelden komplett for gjestene. 

LETTET: Xavi Hernandes (2 f.v.) og Lionel Messi (t.h.) feirer scoringen mot Dynamo Kiev. Foto: Scanpix
LETTET: Xavi Hernandes (2 f.v.) og Lionel Messi (t.h.) feirer scoringen mot Dynamo Kiev. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media