Super-Mario tok sin fjerde strake etappeseier

- Mario Cipollini er blant tidenes beste sprintere, sier Atle Kvålsvoll. I går vant italieneren sin fjerde strake etappeseier i sykkelrittet Tour de France.

Italieneren har dermed ryddet en solid plass til seg selv i det prestisjefulle sykkelrittets historiebok: Mario Cipollini (32) er den første til å vinne fire strake etapper i Tour de France siden franskmannen Charles Pellissier i 1930.

- Cipollini er helt enorm når han er i slik form som nå. Men lagkameratene i Saeco, som er håndplukket for å hjelpe Cipollini, har gjort en utrolig bra jobb som har holdt hovedfeltet samlet.

- Da er det nesten umulig å henge med superspurteren Cipollini i innspurten, sier Atle Kvålsvoll.

Fritt fram

Tyske Erik Zabel og australske Stuart O'Grady yppet seg på oppløpet, men da Zabel tro ut av pedalene, var det fritt fram for Cipollini i lørdagens etappe over 227 kilometer fra Avesnes-sur-Helpe til Thionville.

Franskmennene Jacky Durand og Lylian Lebreton var i et langt utbrudd, men ble innhentet av hovedfeltet fire kilometer fra mål.

- Å vinne fire strake seirer er nesten uvirkelig. Jeg må nok en gang takke lagkameratene mine for fantastisk hjelp, sa Cipollini før han kysset blomsterpikene på pallen.

Men nå har nok italieneren kysset seg ferdig. I dagens tempoetappe er Cipollini og de andre sprinterne sjanseløse. Da tar andre spesialister over, før rytterne gjør seg klare til fjellklatringen.

Spurter

- Nå har Cipollini gjort seg ferdig. Han er en ren spurter. Tempoetappen vil gi oss en forsmak på hvem som vil være med og kjempe om sammenlagtseieren. Det er nå rittet begynner å bli spennende, sier Atle Kvålsvoll.

  • Estlenderen Jann Kirisipuu beholder ledertrøya etter tredjeplassen i rittets sjuende etappe.
<B>HISTORISK:</B> Italieneren Mario Cipollini ble historisk da han vant sin fjerde strake etappeseier i Tour de France i går.