Super Marios drømme-comeback

I natt gjorde Pittsburgh-spilleren Mario Lemieux (35) tidenes NHL-comeback. NHL-helten ble møtt med stående stående applaus da han entret isen iført trøya med nummer 66 på ryggen.

Mario Lemieux er en av tidenes mest populære hockeyspillere. Våren 1997 bestemte han seg for å legge opp. Hockeystjernen var utkjørt etter en tøff periode med lymfekreft og ryggproblemer. Lemieux vant over kreften, men bestemte seg for å legge skøytene på hylla.

I fjor brukte Lemieux noe av hockeyformuen til å kjøpe seg inn som Pittsburgh Pinguins største enkelteier. I natt gjorde Lemieux comeback i verdens tøffeste hockeyliga.

Lemieux trengte bare 33 sekunder på isen for å vise at hockeykvalitetene fortsatt er inntakt. I comeback-kampen mot Toronto Maple Leafs serverte Lemieux målgivende pasning til Jaromir Jagr som lurte Toronto-keeper Curtis Joseph og ordnet 1-0.

Alexei Kovalev økte til 2-0 før Jagr takket for Lemieuxs pasning til 1-0 målet med en glimrende pasning. Super Mario økte ledelsen til 3-0 og sørget for at publikum på hjemmearenaen Mellon Arena gikk helt av hektene.

Fire minutter seinere serverte Lemieux en ny målgivende pasning - denne gang til Jan Hrdina som ordnet 4-0.

Jaromir Jagr fastsatte sluttresultatet til 5-0 på tampen av 2. periode.

(Dagbladet.no)

TILBAKE: Mario Lemieux hylles av fansen på vei ut til comeback-kampen mot Toronto.
FEIRER: Mario Lemieux og Jaromir Jagr jubler sammen etter 1-0 målet.
KAN FORTSATT: Med ett mål og to målgivende pasninger viste Lemieux at han fortsatt er blant NHLs beste spillere.
HYLLET: Før kampstart ble det heist et eget Lemieux-flagg i Mellon Arena.
I EKSTASE: Hjemmefansen gikk av hektene i Mellon Arena.