Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Super-Mette gjorde tvil til tro

STAVANGER (Dagbladet): Norge- Romania 31-26. Sjukmeldte Susann Goksør og Kjersti Grini satt bak mål og grein litt på nesa i går. Helt til Mette Davidsen skrudde tempoet i taket. Da ble superduoen tryggere på at de ikke savnes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Mette spilte med super autoritet, helt glimrende. Slik hun var i dag, er det ikke mange som gjør det bedre, sier jenta Marit Breivik nå prøver å erstatte, korsbåndskadde Kjersti Grini.

Rødluggen Mette Davidsen (21) kan bli svaret. Tertnes-jenta har kjent på en lårstrekk og stått over Norges to første kamper i femnasjonersturneringen. I går var hun tilbake og leverte noe av den rytmen i angrepsspillet Norge har manglet mot Russland og Sverige.

- Jeg er i toppform. Har trent godt hele tida, sier hun.

Stigende optimisme

Etter første omgang i går sa Kjersti Grini til Dagbladet:

- Norge per i dag er et mer ustabilt lag enn før EM i fjor. Da ledet Norge 16-14.

Etter kampen var ledelsen mer enn doblet, til fem scoringer. Da var også Grinis smil bredere:

- Jentene viste klar framgang. De kan kjempe om VM-gullet, sier hun. Som både Susann Goksør, Marit Breivik og resten av landslagsjentene har hevdet hele uka.

Rød duo

- Nå fikk dere se underholdning i angrep, hva? Særlig Mette Davidsen og Tonje Larsen viste seg fram, sier en tydelig lettet landslagssjef Marit Breivik.

- Men vi må bli bedre i kontringsfasen. Det er der Susann og Kjersti er så sterke når de spiller sammen, fortsetter Breivik. Hun så det samme som vi i går:

  • Med tempodrivende pasninger, intelligente innspill til strekspiller Kari Solem og kontante stup gjennom trange åpninger mellom 20 kilo tyngre rumenske jenter, minnet Mette Davidsen om en tidligere rødlugg på landslaget, Karin Pettersen.
  • At Heidi Tjugum endelig holdt to omganger, og høynet nivået fra Sverige-kampen fra ordinært til imponerende (reddet 17 av 43 skudd) gledet ikke mindre:

- Fy fader for et tempo vi holdt i dag. Vi blir bare bedre og bedre, sier Tjugum til Dagbladet.

GLIMRENDE: Mette Davidsen spilte med super autoritet, helt glimrende, sier Kjersti Grini. - Jeg er i toppform, bekrefter Bergens-jenta.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!