Super-Musa flyr igjen

BISLETT (Dagbladet): VIF-Viking 2-2. Superreserven Espen Musæus (22) brukte 16 minutter på å snu 0- 2 til ett poeng for Vålerenga. Men neste søndag er han tilbake på benken igjen. - Det skal mer til, sier Klanens elskede Super-Mus.

Musæus kom inn for John Carew 19 minutter før slutt på Bislett. Da hadde Vålerenga blitt overkjørt og rundspilt av Viking.

- Det var ikke noe moro å se på, sier Musæus.

- Spesielt deilig

Så slo Super-Musa til med to oppvisninger i iskald avslutterpresisjon.

  • 73 minutter: Pascal Simpson flikker via en Viking-back til Musæus. Pang i hjørnet: 1- 2.
  • 87 minuter: Simpson legger en lang millimeterpasning og Super-Musa har fri bane til mål. Pang i krysset: 2- 2.

- Det var deilig. Og spesielt deilig når det gir poeng, sier Musæus til Dagbladet.

Med fire mål på 11 tippeligakamper er Ullern-gutten Vålerengas mest effektive spiss. Likevel kunne han like gjerne blitt sittende på benken.

Trener Lars Tjærnås tilbrakte mesteparten av kampen nervøst trippende nær lengdegropas tilløp. Med sitt tredje bytte valgte han riktig slagkraft.

- Det sto mellom Espen og Jon Erik Ødegård, og jeg valgte til slutt Espen. Jeg er glad jeg tok det valget, sier Tjærnås:

- Det er ikke så gærent det Musa gjør på 20 minutter.

Super-Musa har hamret inn mål i store mengder på trening denne uka. Nå nærmer han seg toppform etter kneskade og svakt spill.

- Spiller du fra start neste gang?
- Nei, det tror jeg ikke. Jeg må prestere mer over tid. En kamp er ikke nok til å spille seg inn, sier Musæus.

Svensk gullfot

Samarbeidet med Pascal Simpson reddet et poeng i går. Nå håper Musæus på et langt og fruktbart partnerskap på topp. For Musæus har kontrakt fram til 2001.

- Pascal er mer tilrettelegger enn avslutter og det passer meg bra. For meg er han den letteste å spille sammen med, sier Musæus.

Spissen fra Stockholm kom inn på 0- 2 etter 35 minutter. Med en gang planta han hendene på hoftebeinet. Det ble mest Simpson-rusling på Bislett.

Men det tilgis av alle når Simpson to ganger tar fram det alle lekreste sølvfatet. Og når ballen havner hos Musæus er det bare å si som Klanen:

- Super-Musa bommer aldri.