Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Super-Pippos festkveld ødelagt tre minutter på overtid

Real Madrid lot seg ikke stoppe av en håpløs linjedommer.

MÅLSNIK: Filippo Inzaghi var i ferd med å bli den store helten, men tre minutter og 18 sekunder på overtid utliknet Real Madrid. Foto:  AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
MÅLSNIK: Filippo Inzaghi var i ferd med å bli den store helten, men tre minutter og 18 sekunder på overtid utliknet Real Madrid. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN Vis mer

Milan - Real Madrid 2-2

(Dagbladet): Det kan være en utakknemlig oppgave å være linjemann når offsideavgjørelser skal fattes i løpet av noen skarve tideler, og de motsatte bevegelsene går i høyt tempo.

Men noen ganger - som på San Siro i kveld - er enkelte offsidesituasjoner så soleklare at det knapt er mulig å bomme.

Likevel greide linjemannen å feilberegne grovt da innbytter Filippo Inzaghi - kjent for å «bo i offside» - så ut til å bli den store helten for Milan 12 minutter før full tid.

REDDET REAL MADRID: Innbytter Pedro Leon tok vare på framspillet fra innbytter Benzema, og satte ballen mellom beina på Milan-keeperen over tre minutter på overtid. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
REDDET REAL MADRID: Innbytter Pedro Leon tok vare på framspillet fra innbytter Benzema, og satte ballen mellom beina på Milan-keeperen over tre minutter på overtid. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN Vis mer

Den aldrende målsniken hadde allerede utlignet til 1-1 noen minutter i forveien, på klassisk Pippo-vis, da han stakk i bakrommet og fikk gjennomspillet av Gennaro Gattuso.

Alene med Iker Casillas var han iskald og trillet inn 2-1 i korthjørnet, men reprisene viste at han var minst én meter i offside.
 
Håpløst av linjemannen, men som Stefan Effenberg en gang sa om Inzaghi:

- Han kan ikke spille fotball, men han er flink til å score mål.

Innbytterne reddet Real
Målet blir stående uansett hvor galt det var, og Real Madrid så ut til bli påført sitt første tap for sesongen i alle turneringer.

Milans festkveld ble likevel spolert tre minutter og 18 sekunder på overtid.

NEEEEEEEEI!: Milan-spillerne kan knapt tro det etter at seieren ryker på overtid. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
NEEEEEEEEI!: Milan-spillerne kan knapt tro det etter at seieren ryker på overtid. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN Vis mer

Innbytter Karim Benzema spilte fri en annen innbytter, Pedro Leon, innenfor 16-meteren. Han skjøt på første berøring, og ballen gikk mellom beina på keeper Abbiati og i mål.

Mourinho jublet som en villmann på sidelinja - og kanskje var det like mye av lettelse som av glede.

For dette var en kamp Real Madrid fortjente å vinne, noe 21-7 i skuddstatistikken også gir et inntrykk av. Men Real hadde ikke vunnet på San Siro på 13 forsøk før i kveld, og den vonde statistikken lever altså videre.

- Vi spilte veldig godt. Det andre laget var modige, de er erfarne og de ga aldri opp. Dommeren var førsteklasses, men linjemannen gjorde en feil. Men sånn er fotballen, folk gjør feil. Det var en kamp vi lenge så ut til å vinne, og sånn sett er det skuffende å ikke greie det. Men vi tapte nesten til slutt, så vi får være fornøyd når vi scorer i siste minutt og går videre. Vi har ikke et eneste tap denne sesongen. Det tyder på at vi gjør det OK, sier en ydmyk Mourinho.

Festkamp før pause
De som forventet en sjansefattig og forsiktig storkamp på San Siro ble kraftig motbevist allerede fra avspark.

KLASSIKER: Inzaghi protesterer på en Webb-avgjørelse slik bare en italiener kan. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
KLASSIKER: Inzaghi protesterer på en Webb-avgjørelse slik bare en italiener kan. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE Vis mer

Begge lag viste stor angrepslyst - men med så mange offensive toppspillere i begge ender av banen det skulle kanskje bare mangle.

Aller skarpest virket guttene til José Mourinho, som fikk en eventyrlig dobbeltsjanse etter 20 minutter:

Sergio Ramos overlappet på høyrekanten og slo inn mot Gonzalo Higuain på bakre stolpe. Argentineren overlistet keeper Abbiati, men på streken sto Andrea Pirlo og headet ballen vekk. Returen ramlet ned hos Angel Di Maria, men igjen sto Pirlo der og hindret scoring.

For Milan hadde Zlatan Ibrahimovic de største sjansene, og to ganger var svensken alene med Iker Casillas uten å score.

MÅLSNIK: Inzaghi utnyttet svakt keeperspill fra Casillas da han headet inn utlikningen. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
MÅLSNIK: Inzaghi utnyttet svakt keeperspill fra Casillas da han headet inn utlikningen. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN Vis mer

Det gjorde derimot Gonzalo Higuain til slutt, i 1. omgangs siste minutt. Gjennomspillet fra Di Maria var perfekt, og argentineren banket ballen enkelt i mål fra snaue 10 meter.

Mot spillets gang
Etter pause kom ikke sjansene like hyppig, og Milan virket ganske desillusjonerte da Ronaldinho ble tatt av banen til fordel for Filippo Inzaghi.

Ut av nærmest ingenting kom utlikningen:

Pepe sklei, Zlatan plukket opp ballen og stormet inn i 16-meteren. Casillas gamblet på et innlegg, og tok et skritt ut i feltet, der Inzaghi kom stormende.

Svensken prøvde nok å finne spissmakkeren, men sleivet ballen mot korthjørnet, og plutselig var Real-keeperen i kjempetrøbbel. Han fikk ei hånd på ballen, men Inzaghi fikk en enkel jobb med å heade ballen i mål fra én meter. Slik han har gjort utallige ganger før i karrieren.

TRØSTET INZAGHI: Mourinho la armen rundt tomålsscorer Inzaghi på vei av banen. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
TRØSTET INZAGHI: Mourinho la armen rundt tomålsscorer Inzaghi på vei av banen. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE Vis mer

Da «Pippo» også fikk en håndrekning av linjemannen 12 minutter før slutt så Milan ut til å rane med seg alle tre poengene.

Men det var innbytternes kveld for begge lag, og Benzema og Pedro Leon gjør at Real Madrid kan dra hjem til Spania med full kontroll på gruppa.

Spanjolene topper med 10 poeng, foran Milan med fem og Ajax med fire. Nederst finner vi Auxerre med tre poeng.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling