Super-Ray ble Slanke-Ray

Tunfisksalat er Raymond Kvisviks (28) nye favorittrett. Biffen og bearnaisen må hvile.

SHARJAH (Dagbladet): I årevis har folk kunnet følge Super-Rays evinnelige slankekurer. Han har stått åpent fram og snakket om sin kulinariske svakhet, samtidig som underhaken har disset. Men på landslagets treningssamling i Persiabukta framstår han som så slank som han aldri har vært før. Fra å tippe over 90-pila på vekta, veier sarpingen nå ca. 80 spretne kilo.

- Det er deilig å være slank. Nå skal jeg prøve å holde ei stabil vekt, sier han til Dagbladet.

- Den har vi hørt før?

- Ja, men nå lover jeg!

Mester på kjøkkenet

- Da jeg bodde i Bergen, hang jeg mye sammen med Azar. Han dro meg vanligvis med på pizza- og burgerrestauranter, men heldigvis ble han solgt til Rosenborg, slik at det kunne bli slutt på junk-fooden. Egentlig er det vel trønderne jeg må takke, flirer han.

- Sigurd får sin del av æren fordi han har laget så mye lett og næringsrik kost til meg. Vi bor bare 150 meter fra hverandre i Wien og han inviterer meg ofte på lunsj og middag. Han er en mester på kjøkkenet og lager knallgode kyllingsalater. Og når vi drar ut og spiser, er det bare sunn og næringsrik mat vi spiser, legger fjorårets slanker til.

Vi sitter under parasollen ved svømmebassenget på det fasjonable SAS-hotellet i Dubais naboemirat, Sharjah. Det er 22 grader i havet, ti flere i bassenget - og lufttermometeret viser 25 komfortable varmegrader. Kokken sjøl, Rushfeldt, stikker hodet under parasollen.

Hyggelig

- Jeg var bare nødt til å sette han på slankekur. Han var rett og slett tjukk. Og det kan du bare skrive. Men se nå - han er tynn som ei flis og ikke til å kjenne igjen. Han har sikkert tatt av ti-tolv kilo, sier Sigurd.

- Å nei. Ikke så mye. Kanskje seks-sju. Men det er hyggelig å få komplimenter, sier Raymond.

Han er ingen kostholdsekspert, men er blitt mye mer bevisst på hva han putter i munnen.

- På treningsleirer er det flaut å være den eneste som forsyner seg av biff og bearnés. Nå går det mye salat og fisk. Men av og til må jeg få lov til å kose meg med mat i feriene. Men kanskje ikke så mye som før, sier Kvisvik som hadde det i rutinene at han la på seg kraftig i feriene, for så å jobbe seg nedover mot matchvekta i sesongoppkjøringen.

- Problemet i Austria Wien er at der er oppkjøringen mye kortere enn hva den var i Brann. Å ta av seg ti kilo på halvannen måned blir for slitsomt. Derfor la jeg ikke på meg i jula som var. Det har aldri skjedd før. Men det gikk bra, takket være mye trening. Da rant pinnekjøttet og ribbefettet av.

Før jul ble han, Sigurd Rushfeldt, Thorstein Helstad og de andre lagkameratene i Austria Wien kommandert på badevekta av treneren Christoph Daum. Og hvis innveiingen etter jula viste kilo i pluss, ble det bot.

Botfavoritten

- Jeg var den store botfavoritten blant lagspillerne. Men der tok de kraftig feil. Det var totalt tre som fikk bot. Ingen av dem var fra Norge, sier han stolt.

- Når vi tjener så pass mye, er det ok at de stiller noen krav til oss. Men jeg gruer meg til den dagen jeg legger opp og kiloene kommer snikende. Kanskje jeg bare skal spille fotball til jeg blir 100 år?

Den frittalende stjerna fra Sarpsborg stortrives i Austria Wien, og har to og et halvt år igjen av kontrakten. Denne uka skal han prøve å bite seg fast på landslaget.

  • Norge spiller mot Emiratene i morgen og mot Oman tirsdag.
SIX-PACK: - Her er det ikke mye fett å ta tak i, sier Sigurd Rushfeldt. Han er fornøyd med resultatet etter å ha satt lagkameraten Raymond Kvisvik på slankekur.