Super-Samuelsen og Odd suser videre: - Det er livstidskontrakt det vet du

Klatrer opp på bronseplass.

• Sogndal-Odd 1-3 (0-1)

(Dagbladet): Med seier i dag kunne Dag Eilev Fagermo og Odd ta seg forbi Rosenborg og innta bronseplassen i Tippeligaen etter at 17 runder er unnagjort, men da måtte laget fra saftbygda slås på Fosshaugane.

Et Sogndal-lag som ikke har tapt på hjemmebane i serien siden Rosenborg var på besøk 1. mai. En statistikk som

En av Tippeligaens beste spillere denne sesongen, Jone Samuelsen, sendte gjestene i ledelsen like før hvilen. Debutant Christophe Psyché kvitterte med kvarteret igjen etter en kjempetabbe av Andre Hansen, men helt på tampen dukket innbytterne Fredrik Nordkvelle og Håvard Storbæk opp og sikret seieren for bortelaget.

Molde gjorde oppskriftsmessig jobben hjemme mot Rosenborg, og dermed klatrer Odd opp på tredjeplass på tabellen - bare ett fattig poeng bak Strømsgodset som innehar andreplassen.

- Livstidskontrakt Fagermo var full av ros til både en lettet keeper Hansen og Samuelsen da han snakket med Cmore etter kampen.

- Han må få lov å gjøre feil han også. Han har vært utrolig god for oss denne sesongen, og du kan se hvor sterk han er. Han blir ikke preget av det som skjer, sier han.

Samuelsen var igjen Odds soleklart beste spiller, og avgjorde langt på vei kampen med én scoring og to målgivende pasninger.

- Det er livstidskontrakt det vet du. Det er ikke noe annet å si om det, sier Fagermo.

Laber førsteomgang Fagermo annonserte før kampen at det skulle spilles «god Odd-fotball», men det var lenge lite som tydet på det i den første omgangen.

Heller ikke Sogndal klarte å få i gang spillet sitt og det kom et godt eksempel på kluss i maskineriet etter omlag 12 minutter da Bjørn Inge Utvik og Babacar Sarr gikk i samme duell, og førstnevnte fikk et ublidt møte med albuen til senegaleseren. Heldigvis for Utvik kom han seg på beina igjen, selv om det lenge så stygt ut.

Man måtte vente helt til det 29. minutt på å få se kampens første målsjanse, men dessverre for gjestene fikk ikke Herolind Shala avsluttet fra kloss hold etter et godt innlegg fra Ole Jørgen Halvorsen på høyrekanten.

Og halvsjansen var (heldigvis for den objektive tilskuer) varsel på at ting skulle ta seg opp, og like før hvilen lå ballen i nettet.

Etter en halvtam klarering ramlet ballen ned i føttene på Samuelsen som iskaldt plasserte ballen i nettaket fra 12 meter, og Odd kunne ta pause med ledelse 0-1.

Kvittering Sogndal måtte heve seg i de siste 45, og viste raskt at de mente alvor.

Mahatma Otoo fikk muligheten etter drøyt ti minutter av den andre omgangen, men ghanseren blåste muligheten fra godt hold himmelhøyt over. Like etterpå var det Helge Haugen sin tur, men denne gangen var det nettveggen som sto i veien for en utlikning.

Etter halvspilt omgang var Otoo på ferde igjen, og selv om han denne gangen traff mellom stengene sto kaptein Steffen Hagen i veien da ballen var på vei i det åpne målet.

Hansen har vært en klippe bak hos Odd denne sesongen, men med et kvarter igjen på klokka gladd det for sisteskansen. Han skulle bare plukke ned et hjørnespark, men i stedet for å sette igang spillet glapp han ballen. Der ventet debutant Psyché, og gjorde ingen feil fra kloss hold. 1-1 og balanse i regnskapet, men det skulle ikke vare.

Bronse-Odd For med seks minutter igjen var Samuelsen igjen på farten, men denne gangen som servitør. Foran målet ventet Nordkvelle, og smalt kula i mål fra kloss hold.

Sogndal kastet alle mann i angrep i håp om en sen utlikning, men som så ofte smeller det da i andre enden. Denne gangen var det innbytter Storbæk som rundet keeper og satte ballen i tomt mål.

Dermed klatrer Odd opp på bronseplass på tabellen etter at Rosenborg tapte i Molde.