Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Super sikkerhet

Sikkerheten rundt Super Bowl er massiv. Til og med spillerne har problemer med å bevege seg rundt stadion.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Natt til mandag braker Super Bowl løs i New Orleans. Finalen i amerikansk fotball er en av verdens største sportsbegivenheter og i amerikanernes øyne et naturlig terrormål. Sikkerheten er derfor meget skjerpet, og trappes opp for hvert minutt mot kampstart, melder ABC News.

St. Louis Rams møter New England Patriots i Super Bowl XXXVI, men like mye diskutert som lagoppstillinger, form og taktikk - har sikkerheten vært.

For første gang er Secret Service kalt inn til å lede sikkerheten rundt et sportsarrangement. De har foretatt 11,000 sikkerhetsklareringer av akkrediterte journalister, kioskarbeidere og pauseunderholdere. Og - også for første gang - alle som jobber med Super Bowl må ha bilde-ID.

Metalldetektorer

Mangfoldige millioner kroner brukes på sikkerheten rundt finalen og Louisiana Superdome er blitt et inngjerdet fort. Gater er blokkert med betongsperrer og piggtråd og nasjonalgarden patruljerer i byen.

- Dette kommer helt sikkert til slå utslag i at byen blir fri for kriminelle elementer, sier Duane Johnson i New Orleans-politiet til ABC News.

Langs travle Mississippi River holder kystvakten 40 kilometer med kystlinje under oppsikt, og under kampen vil luftfarten over stadion være begrenset til et minimum, og alle de 76,000 tilskuerne må gå gjennom metalldetektorer for å komme inn. Sikkerhetssjefer ber nå tilskuere møte opp så tidlig som fem timer før kampstart.

Mariah og U2

Før kampen, som går natt til mandag norsk tid, skal Mariah Carey synge den amerikanske nasjonalsangen. I pausen er del heller ikke spart på underholdningen, i tillegg til tradisjonelt, påkostet amerikansk show, skal de irske rockerne U2 spille.

Også reklame(underholdningen) er påkostet. 30 sekunders reklametid på TV under Super Bowl koster over 15 millioner kroner, og Pepsi har hyret inn Britney Spears i en nyinnspilt reklamefilm. Og det skulle vel ikke forundre noen om ikke også Britney fikk til salt på maten for de 90 sekundene.

DYR I DRIFT: Britney Spears' Pepsi-reklame koster over en halv million i sekundet - og varer i 90 sekunder.
KRIGSSONE: Området rundt stadion ser ut som et krigsområde.
TERRORIST? Denne maskerte mannen (en New England Patriots-fan, og ikke terrorist) blir sjekket av en sikkerhetsvakt.
... THE LAND OF THE FREE: Mariah Carey skal synge nasjonalsangen før kampen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!