Super-Simon senket Strømsgodset

Godset-nedturen fortsetter.

• Haugesund - Strømsgodset 4-0 (2-0)

HAUGESUND (Dagbladet): Strømsgodset hadde muligheten til å melde seg på i medaljekampen med seier over FK Haugesund, 1.pinsedag. Etter å ha sluppet inn fire mål ble laget sendt tilbake til Marienlyst som slakt.

- Hva skal man si. Det er fire mål for mye. Vi gir bort sjanser og produserer lite sjøl, og feilprosenten er for høy. Det blir stygt. De er rimelig effektive. Samtidig er det store muligheter de får, for vi feiler, sier Godset-keeper Espen Bugge Pettersen til C More.

Fra trener David Nielsen var også beskjeden klar.

- Vi er ikke fornøyde med dette, sier han til C More.

Strømsgodset skremte vertene Etter 10 spilte minutter vartet gjestene fra fra Drammen opp med det som kunne ha vært et skikkelig samleobjekt for Bismark "Nana" Adej Boateng.

Lars-Christopher Vilsvik fant senegaleseren med et vakkert innlegg. 21-åringen brassesparket ballen forbi en sjanseløs Per Kristian Bråtveit. Skuddet ble imidlertid hindret av tverrliggeren, til stor lettelse for hjemmepublikummet. 

To minutter etter Nanas kunststykke skjedde det ting fort på motsatt banehalvdel.

FK Haugesund vant et hjørnespark. Daniel Jose Bamberg løftet ballen inn i feltet. Der steg midstopper Martin Bjørnbak til værs og stanget de hvitkledde opp i ledelsen.

Super-Simon doblet Strømsgodset hang ikke med hodet til tross for den tidlige kalddusjen. Gjestene hadde ballen klart mest i den første omgangen, men slet med å true Bråtveit. 

Simon Diedhiou har vært god for FK Haugesund etter at han signerte for klubben tidligere denne sesongen.

Med omtrent et kvarter igjen å spille ble angriperen spilt igjennom av Daniel Jose Bamberg. Etter å ha fintet bort Lars Christopher Vilsvik limte han ballen nede på lengste stolpe.

Astronomisk Sørum-bom Angripere har ofte en tendens til å markere seg i kamper mot gamle lagkamerater. Thomas Sørum har en fortid i Haugesund, men fikk det ikke helt til å stemme på sin gamle hjemmebane.

På overtid av første omgang testet stortalentet Iver Fossum skuddfoten. Returen endte hos Sørum som enkelt kunne ha chippet ballen over en liggende Per Kristian Bråtveit. Slik gikk det ikke for spissen som avsluttet like over mål.

Strømsgodset var rimelig tannløse foran mål i hele den første omgangen. Godset-trener David Nielsen mente det trengtes nytt blod på banen og byttet inn både Øyvind Storflor og Petar Kovacs i pausen.

Ingen av spillerne maktet å prege kampen noe særlig. Sistenevnte pådro seg også en kandidat til sesongens raskeste gule kort etter bare et par øyeblikk på banen.

Gyktjær-scoring annullert Christian Gytkjær har vært en av Tippeligaens mestscorende spisser de seneste sesongene. Denne sesongen har målene latt vente på seg.

Angriperens sto kun med et mål før søndagens kamp. 18 minutter ut i andre omgang satte dansken ballen i nettet, men ble avblåst for offside. Reprisene viser at avgjørelsen var marginal.

Søndagens kamp dreide seg stort sett om Simon Diedhiou. Med 19. minutter igjen på klokka rundet han Godset-keeper Espen Bugge Pettersen og punkterte dermed kampen. I sluttminuttene noterte Daniel Jose Bamberg seg også for en scoring. Kampen endte 4-0.

TOMÅLSSCORER: Simon Diedhiou ble den store helten da han scoret to mål for FK Haugesund i 4-0 seieren over Strømsgodset.Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
TOMÅLSSCORER: Simon Diedhiou ble den store helten da han scoret to mål for FK Haugesund i 4-0 seieren over Strømsgodset.Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer