Super-sprinter aktuell for Bislett

Tangerte tidenes nest raskeste tid i helga.

Stevnedirektør Steinar Hoen bekrefter overfor NTB at de jobber intenst med å hente lynraske Usain Bolt til Bislett Games 6. juni.

Bolt løp inn til knallsterke 9,76 i et stevne i Kingston i Jamaica lørdag. Tiden er verdens nest raskeste på 100 meter gjennom tidene. Hoen var i kontakt med Bolts agent Ricky Simms allerede i forrige uke.

- Jeg jobber som bare det med den saken. Prisen gikk naturligvis opp etter helgens løp, men det er frigjort senger for teamet hans for å si de slik. Vi hadde de første diskusjonene for en uke siden, sier Hoen.

Bolt har ikke spikret programmet sitt for de kommende ukene. Til Reuters sier agent Simms at Bolt kan komme til å løpe i Trinidad & Tobago 18. mai.

I tillegg skal han løpe ett løp til i nær framtid. Et Grand Prix-løp i New York kan være aktuelt. Der er det ventet at regjerende verdensmester Tyson Gay stiller.

Dessuten er Golden League-stevnet i Berlin 1. juni et alternativ, sammen med Bislett noen dager senere. Bislett Games er også et Golden League-stevne.

Asafa Powell skulle egentlig ha løpt på Bislett, men han trakk seg på grunn av en skade. Derrick Atkins er klar som erstatter, Atkins tok sølv bak Gay på 100 meter i Osaka-VM i fjor, der Powell tok bronse.

Norske Jaysuma Saidy Ndure stiller også på 100-meteren.

I SLAG: Usain Bolt (t.v.) tangerte tidenes nest raskeste 100-metertid i helga. Om en måned kan han bli å se på Bislett. Foto: COLLIN REID/AP/SCANPIX
I SLAG: Usain Bolt (t.v.) tangerte tidenes nest raskeste 100-metertid i helga. Om en måned kan han bli å se på Bislett. Foto: COLLIN REID/AP/SCANPIX Vis mer

(NTB)

Se også:Usain Bolt i kampanje sammen med norske Kristine Eikrem Engeset

Super-sprinter aktuell for Bislett