Super-Sulland skjøt Norge til OL-gull

Scoret ti til tross for et kvarters skadepause i andre omgang.

ENORM: Linn Jørum Sulland banket inn ti mål på 15 skudd, ikke minst i en fase da Montenegro pustet Norge i nakken på slutten. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
ENORM: Linn Jørum Sulland banket inn ti mål på 15 skudd, ikke minst i en fase da Montenegro pustet Norge i nakken på slutten. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

LONDON (Dagbladet): Norge - Montenegro 26-23 (13-10)

Montenegro ga Norge kamp til døra, men en Linn Jørum Sulland i storslag ble avgjørende og sikret OL-gull for andre gang på rad.

Larvik-spilleren scoret ti mål på 15 skudd i finalen, til tross for at hun tråkket over og gikk glipp av det første kvarteret etter pause. Men hun kom seg på beina igjen - og satte inn Norges to siste mål i kampen.

- Hvordan greide du det?

- Det vet jeg ikke. Jeg tror det var en blanding av adrenalin og at jeg hater å tape. Det var stort sett det, sier Sulland til NRK.

- Hvordan føles det å vinne med den gjengen her?

- Helt fantastisk. Dette er en kjempegjeng. Vi skal ha det så gøy til vi skal dra hjem på mandag.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson har måttet tåle en del kritikk etter svake prestasjoner tidligere i mesterskapet, men Norge reiste seg mesterlig og var best da det gjaldt.

- Vi har vunnet trippel, det er ingen som har gjort det før oss. EM, VM og OL på rad. Ingen har gjort det før, gjentar Hergeirsson.

- Dette er en fantastisk opplevelse. Jeg er veldig stolt av gjengen; spillerne og lederne. Vi er verdige olympiske mestere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer