ANDREPLASS: Emil Helge Svendsen og Ole Einar Bjørndalen tok andre- og tredjeplassen på dagens fellesstart i Pokljuka. Foto: AFP / JURE MAKOVEC
ANDREPLASS: Emil Helge Svendsen og Ole Einar Bjørndalen tok andre- og tredjeplassen på dagens fellesstart i Pokljuka. Foto: AFP / JURE MAKOVECVis mer

Super-Svendsen satte inn super-rykket - men tapte på målstreken

To nordmenn på pallen.

(Dagbladet): De norske gutta havnet tidlig litt bak i leksa på dagens fellesstart i Pokljuka, men var definitivt på skuddhold. Og etter at Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen vartet opp med plettfri og rask skyting på siste stående, var de plutselig med i kampen om seieren.

Sammen med tyske Andreas Birnbacher og Simon Schempp, samt franske Jean Guillaume Beatrix og Simon Desthieux. Og noen sekunder bak der igjen jaget ingen ringere enn Martin Fourcade.

Så satte super-Svendsen inn superrykket - og bare franske Beatrix klarte å henge på. Men på oppløpet ble franskmannen for sterk, og Svendsen måtte gi tapt.

- Jeg er glad for å komme på pallen. Det var surt ikke å vinne, men det var vel en fortjent seier, sa Emil Hegle Svendsen på pressekonferansen ifølge NRK.

Han fortsetter:

- For å vinne må jeg være aggressiv, og det gikk ikke helt inn. Fysisk lider jeg litt etter all treningen i sommer og høst. Jeg trenger hvile for å komme i min beste form. Men jeg er virkelig motivert, sa han.

Ole Einar Bjørndalen tok tredjeplassen foran Simon Schempp. Han pådro seg to strafferunder i løpet av fellesstarten, men er tydelig i storform i VM-sesongen.

Tarjei Bø havnet på en 18. plass.