Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Super-Svendsen vant sesongens første verdenscuprenn

Suveren i Östersund - hylles av lagkameratene.

VANT: Emil Hegle Svendsen vant sesongens første verdenscuprenn i suveren stil. På normaldistansen i Östersund skjøt han 20 treff.
Foto: Marcus Eriksson / NTB scanpix
VANT: Emil Hegle Svendsen vant sesongens første verdenscuprenn i suveren stil. På normaldistansen i Östersund skjøt han 20 treff. Foto: Marcus Eriksson / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Emil Hegle Svendsen åpnet verdenscupsesongen helt oppskriftsmessig. Nesten på dagen fire år etter at han sist tok en verdenscupseier i Östersund, vant han sitt 37. verdenscuprenn.

På tirsdagens pressekonferanse uttalte Svendsen at han var mest fornøyd med skyteformen - og det kom tydelig fram på normaldistansen.

Med utrolig solid skyting skjøt han 20 treff i vanskelige forhold.

- Det var deilig å få til. På standplass fulgte jeg planen jeg hadde, og det jeg har gjort før. Det var litt vanskelig vind, men jeg var ganske heldig med forholdene faktisk, sier Svendsen til NRK.

- Det er vanvittig deilig å komme i gang med sesongen på denne måten her. Det gikk tungt i sporet i dag, jeg håper det løsner litt mot helga, fortsetter Svendsen.

Hylles Lagkameratene, som ingen klarte å skyte 20 treff, var imponerte over Svendsen som taklet forholdene med glans.

- Dette er enormt, sier Ole Einar Bjørndalen til NRK.

- Det er imponerende av Emil, rett og slett. Han viser at han er verdens beste skiskytter. Det er moro og inspirerende for oss andre, sier Johannes Thingnes Bø.

- Det er et av hans beste løp i karrieren, sa NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith på direkten etter Svendsens fjerde fulle hus.

Ukrainske Sehey Semenov ble nummer to, mens tsjekkiske Michal Slesingr ble nummer tre.

Bø bommet Johannes Thingnes Bø ledet etter første skyting, men bommet så to på neste stående. Dermed var han avskrevet i kampen om seieren. Han var drøye fem minutter bak Svendsen i mål, og endte på en åttendeplass.

Svendsen-rival Martin Fourcade fikk løpet ødelagt på første skyting, da han bommet fire ganger. Han pådro seg også to bom til.

Kvinnene går sin normaldistanse i morgen. Svendsen og co går sprint på lørdag, og avslutter med jaktstart på søndag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling