MYE VIL HA MER: Ted Ligety går for gull på storslalåm. Tidligere i dette VM tok han gull på super-G og superkombinasjonen. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger/NTB scanpix
MYE VIL HA MER: Ted Ligety går for gull på storslalåm. Tidligere i dette VM tok han gull på super-G og superkombinasjonen. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger/NTB scanpixVis mer

Super-Ted går for VM-hattrick

Amerikaneren på stø kurs mot VM-konge-tittelen.

Ted Ligety jublet for et nytt gull i alpin-VM mandag. For amerikaneren står fortsatt favorittøvelsen igjen på programmet.

Ligety tok sitt annet gull i årets mesterskap i østerrikske Schladming da han vant superkombinasjonen. Tidligere i VM gikk han også overraskende til topps i super-G.

Fredag skal det kjøres storslalåm. Da er Ligety den store favoritten. 28-åringen er tittelforsvarer og har vært den beste storslalåmkjøreren i verdenscupen så langt denne sesongen. Han har vunnet fire av fem renn.

- Storslalåmen er et helt annerledes renn. Jeg har hatt to dager med storslalåmtrening den siste måneden. De neste dagene må jeg konsentrere meg om å få tilbake presisjonen i den disiplinen. Forhåpentlig får jeg til det raskt og kan fortsette i samme retning som jeg har hatt i storslalåmen så langt, sier Ligety.

Stor opplevelse Han var svært fornøyd etter å ha sikret seg gullet i superkombinasjonen mandag kveld.

- Jeg har ikke vunnet kombinasjonen siden 2006 (OL), og det er lenge siden. Jeg har slitt i denne øvelsen, og det er stort endelig å vinne i VM, sa Ligety.

Amerikaneren lå på sjetteplass etter utforen, men kjørte en sterk slalåmomgang og vant klart foran kroatiske Ivica Kostelic. Avstanden ned til sølvvinneren var på 1,15 sekunder. Bronsen gikk til hjemmehåpet Romed Baumann.

Aksel Lund Svindal lå an til medalje, men kjørte ut i slalåmen.

Savner lagkamerater Ted Ligetys gullform har betydd mye for den amerikanske VM-troppen. USA fikk en dårlig start på mesterskapet da superstjernen Lindsey Vonn skadet seg stygt i åpningsrennet og måtte reise hjem.

Amerikanerne har også måttet klare seg uten Bode Miller i Schladming. Veteranen har ikke kjørt denne sesongen på grunn av en kneoperasjon.

- Det er helt klart tøft å miste slike lagkamerater, som har vært så gode gjennom så mange år og virkelig vært flaggbærere for USA. Men det er også en individuell sport. Du konkurrerer for deg selv, sier Ligety.

Julia Mancuso har også bidratt til amerikansk medaljejubel med bronse i super-G.

(NTB)