Super-Tiril gikk Norge opp til 5.-plass på stafetten

Plaffet ned alle blinkene.

FEMTE: Tiril Eckhoff plaffet ned alle blinker og tok Norge opp til femteplassen under lørdagens verdenscupstafett. Foto: EPA / GEORG HOCHMUTH / NTB Scanpix
FEMTE: Tiril Eckhoff plaffet ned alle blinker og tok Norge opp til femteplassen under lørdagens verdenscupstafett. Foto: EPA / GEORG HOCHMUTH / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tiril Eckhoff plaffet ned alle blinker og tok Norge opp til femteplassen under lørdagens verdenscupstafett.

Et superløp fra Eckhoff sørget for at skiskytterjentene til slutt endte blant de fem beste. Det så lenge mørkt ut etter mye svak skyting av det norske laget i østerrikske Hochfilzen.

24-åringen tok Norge opp fra 14.- til 5-plass i løpet av sisteetappen. Norge endte 46,3 sekunder bak Tyskland. De to andre pallplassene gikk til Hviterussland og Tsjekkia. For Norge skilte det 24,1 sekunder opp til pallen.

Sett bort fra Eckhoff fikk ikke skiskytterjentene det helt til på standplass. Spesielt Synnøve Solemdal trøblet og brukte fem ekstraskudd på sin etappe. Hun måtte også ta en strafferunde etter den stående skytingen.

- Jeg har ikke selvtillit på stand plass for tiden. Selv om jeg prøvde å psyke meg opp, gikk det ikke som jeg ville. Jeg får en ekkel følelse, sa Solemdal til NRK.

Elise Ringen åpnet stafetten med totalt fire ekstraskudd. Hun unngikk så vidt en strafferunde på stående skyting. Hun vekslet Norge inn til 14.-plass. Etter Solemdals løp hadde laget falt to plasser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer