Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Super-Tsuper kronet stor hviterussisk dag

Vant fristilfinalen.

OL-GULL: Alla Tsuper var super i bakken, for hun vant kvinnenes finale i fristil fredag kveld. Foto: EPA / SERGEY ILNITSKY / NTB scanpix
OL-GULL: Alla Tsuper var super i bakken, for hun vant kvinnenes finale i fristil fredag kveld. Foto: EPA / SERGEY ILNITSKY / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alla Tsuper kronet en stor hviterussisk dag i Sotsji-OL da hun vant finalen i fristilhopp fredag kveld.

Noen timer etter at Darja Domratsjeva og Nadezjda Skardino vant gull og bronse i skiskyting vant 34-åringen den tredje og siste finaleomgangen med et hopp som ble belønnet med 98,01 poeng.

Det var ikke dagens beste hopp, men hun profitterte på konkurrentenes feil i den siste finalen og seiret klart. Xu Mengtao fra Kina, en av to utøvere som fikk se 100-tallet fredag, ble nummer to med 83,50 poeng.

Tittelforsvarer Lydia Lassila fra Australia falt i sitt forsøk, men fikk likevel bronse. Etter to sølvmedaljer ble kinesiske Li Nina sist av de fire i den siste finalen og endte uten medalje.

Tsuper deltok i OL for femte gang og hadde aldri tidligere fått bedre enn femteplass. Det var plasseringen hennes i Nagano-lekene for 16 år siden.

Virket - I mitt første OL var jeg overhodet ikke nervøs, men siden er det blitt verre og verre. Denne gang besluttet jeg å betrakte det som mitt første OL, og det virket. Jeg ble ikke nervøs, sa Tsuper.

Denne sesongen er hun på 13.-plass i verdenscupen, men Tsuper var den eneste som fikk til en god landing da de fire siste gjorde opp om medaljene.

Med Tsuper og Lassila var det to mødre på seierspallen. Begge har fått barn siden forrige OL.

Ashley Caldwell fra USA, som hadde dagens beste hopp på 101,25 poeng i kvalifiseringen, røk ut i første finale.

Hårfint Tidligere fredag tok Tsuper den 12. og siste finaleplassen med en margin på 0,03 poeng til kinesiske Zhang Xin i siste kvalifiseringsomgang. I første kvalifisering ble hun bare nummer 14.

Tsuper hadde stigning i programmet og var best i første finaleomgang, men den handlet bare om å ta seg videre blant de åtte som kom til neste finale. Der ble Tsuper nummer fire og var den siste som tok seg til siste finale, nå med 1,08 poengs margin til kinesiske Cheng Shuang.

I den tredje og siste finalen kunne ingen stoppe Tsuper, som dermed førte Hviterussland forbi storebror Russland på medaljestatistikken i OL.

Hviterusserne har tre gull og en bronse, Russland har to gull, fem sølv og fem bronse.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!