Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Superavslutning ga sjokkseier i Masters

Charl Schwartzel (26) kunne ta på seg den berømte grønne jakka.

GRØNN GLEDE: Phil Mickelson gir Charl Schwartzel den berømte grønne jakka.Foto: SCANPIX/David Cannon/Getty Images/AFP
GRØNN GLEDE: Phil Mickelson gir Charl Schwartzel den berømte grønne jakka.Foto: SCANPIX/David Cannon/Getty Images/AFP Vis mer

Charl Schwartzel (26) kunne ta på seg den berømte grønne jakken etter at sørafrikaneren sikret seieren i prestisjetunge US Masters i golf søndag.

Tradisjonen tro hjalp fjorårsvinneren, Phil Mickelson, til da Schwartzel mottok det synlige beviset på at han nå er med i den eksklusive klubben av Masters-vinnere.

- Det er en drøm for meg. Det er en helt spesiell følelse. Det var en fenomenal dag. Det var så mange tilskuerbrøl. Atmosfæren var helt utrolig, sa Schwartzel etter triumfen.

Han lå fire slag bak ledende Rory McIlroy foran siste runde, men gikk en sterk 66-runde etter å ha avsluttet med fire strake birdies. Han endte totalt 14 slag under par og vant med to slags margin til Jason Day og Adam Scott.

Første majortittel Det er karrierens første majorseier for sørafrikaneren. Hans tidligere bestenotering i US Masters var 30.-plass i fjor.

- Jeg følte meg veldig komfortabel. Jeg har aldri vært i en slik situasjon i en majorturnering, men jeg var overraskende rolig, fortalte 26-åringen.

- Adam Scott gjorde birdies, og jeg måtte gjøre noe. Jeg fikk til noen gode jernslag og putter, la Schwartzel til.

Schwartzel ble tidenes tredje sørafrikanske vinner av majorturneringen i Augusta i delstaten Georgia. Tidligere er Gary Player (1961, 1974 og 1978) og Trevor Immelman (2008) gått til topps.

Han vant også på dagen 50 år etter at landsmannen Player ble tidenes første ikke-amerikanske vinner.

- Jeg tror jeg aldri har bedt så mye ute på en golfbane, sa Schwartzel, som dediserte seieren til faren sin.

McIlroy kollapset Rory McIlroy ledet turneringen de tre første dagene, men kollapset på sisterunden. 21-åringen taklet ikke presset og gikk åtte slag over par. Han endte helt nede på 15.-plass.

- Jeg er veldig skuffet akkurat nå, og jeg kommer til å være det de neste dagene. Men jeg vil komme meg over det, sa stortalentet fra Nord-Irland.

- Jeg må ta med meg det positive, og det var at jeg ledet turneringen gjennom 63 hull, la McIlroy til.

Tidligere verdensener Tiger Woods, som jaget sin første seier på nesten 17 måneder, måtte nøye seg med delt fjerdeplass.

- Jeg fikk en fin start. På de siste ni hullene kunne jeg ha fått bedre uttelling. Jeg traff bra hele dagen og er fornøyd med det, kommenterte golfikonet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media