Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Superbil strøk på krasjtesten

McLarens nye superbil MP4-18 har ikke bestått den obligatoriske og svært avgjørende krasjtesten og får forsinket debut i formel 1-sirkuset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Testen ble utført av Det internasjonale motorsportforbundet (FIA) forrige uke. Det er ikke klart når McLarens svar på erkerival Ferraris F2003-GA skal gjennom en ny sikkerhetstest.

Michael Schumacher og co. i Ferrari har allerede tatt i bruk sin F2003-GA denne sesongen. Meningen var at Kimi Räikkönen og co. i McLaren skulle debutere med MP4-18 i Tyskland Grand Prix 29. juni, men det går i vasken. McLaren håper i det lengste at bilen blir klar til Storbritannia Grand Prix neste måned.

- Dessverre besto vi ikke krasjtesten, men vi har lært av resultatet og er overbevist om at bilen består neste test, sier en talsmann for McLaren-teamet.

- Vi utfordrer grensene maksimalt hva design angår, som er et naturlig steg å ta under utvikling av en ny bil.

MP4-18 har vært utsatt for to kraftige ulykker under testing denne måneden. Britiske aviser spekulerte torsdag i at bilen ikke blir klar før sirkuset når Italia i midten av september.

McLaren ledet VM inntil mesterskapet nådde Canada forrige helg. Finnen Räikkönen er tre poeng etter Schumacher i VM-sammendraget.

(NTB)

BESTO IKKE: Superbilen må gjennom en ny sikkerhetstest.