Norge - Romania 4-0

Superbørs

Tre spillere skiller seg ut. Og aller best var Erling Braut Haaland da Norge slo Romania 4-0.

DEBUTANT: Jens Petter Hauge fikk en etterlengtet landslagsdebut mot Romania søndag. Video: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge - Romania 4-0 (2-0)

ULLEVAAL (Dagbladet): Norge fikk en superstart i kveldens kamp mot Romania i Nations League.

Til pause sto det 2-0 etter scoringer av Erling Braut Haaland og Alexander Sørloth. Haaland scoret også to ganger i andre omgang og sørget for hat trick.

Dermed endte det 4-0. Dette var en helt annen forestilling enn mot Serbia torsdag. Men Romania var også en langt svakere motstander.

Slik vurderer Dagbladet de norske spillerne. Skalaen går fra 1 til 10, der 10 er best. Vurdert av Tore Ulrik Bratland og Morten Pedersen.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Rune Almenning Jarstein - 5

Hadde lite å gjøre de første 45 minuttene. Full kontroll de gangene han måtte gripe inn. Sjelden satt på prøve. Dirigerte forsvaret med myndig og klar stemme. Enkel kveld på jobb.

Omar Elabdellaoui - 6

Sjef på høyrebacken. Sterk i duellspillet og fotrapp. Hadde kapteinsbindet for kvelden og vokste med oppgaven. Vanskelig å komme forbi.

Stefan Strandberg - 5

Kom inn for Tore Reginiussen og hadde kontroll i midtforsvaret. Sikker i pasningsspillet. Har vært litt inn og ut av laget. Men dette ble en hyggelig kveld med flagget på brystet.

Kristoffer Ajer - 5

Var et av de svake punktene i EM-playoffen mot Serbia. Møtte svakere motstand nå og hadde kontroll i midtforsvaret sammen med Strandberg. Ble sjelden utfordret på fart. Hadde også noen flotte offensive bidrag.

Birger Meling - 8

Erstattet Haitam Aleesami på venstrebacken og leverte på direkten. Ga Norge et ekstra angrepsvåpen. Flott forarbeid på 2-0-scoringen til Sørloth. Løp opp og ned venstrekanten på imponerende vis. Praktkamp!

Martin Ødegaard - 8

Sto fram på en helt annen måte enn mot Serbia. Genial pasning til Haaland på 1-0. Inviterte til flere kombinasjoner og hadde noen flott avleveringer. Serverte Haaland på nytt i forkant av 3-0-scoringen. Nærmer seg god, gammel klasse.

Mathias Normann - 5

Oppofrende og helhjertet i duellspillet. Men hadde noen farlige balltap i første omgang. Spilte seg opp utover i kampen, men ble byttet ut 20 minutter før slutt.

Sander Berge - 6

Løp og duellerte ustoppelig. Vanskelig å komme forbi, men kunne være litt upresis i pasningsspillet før pause. På sitt beste når han kommer som et godstog framover.

Mohamed Elyounoussi - 6

Startet usynlig, men spilte seg kraftig opp midtveis i første omgang. Serverte Haaland en kjempesjanse etter 25 minutter. Framoverrettet og uforutsigbar i spillet.

Erling Braut Haaland - 9

Sendte Norge i ledelsen etter 13 minutter. Fikk en fantastisk pasning fra Ødegaard og scoret enkelt. Hadde også flere andre herlige forsøk, før han sendte Norge opp i 3-0. Dundret også inn mål nummer fire. Norges beste spiller.

Alexander Sørloth - 6

Sleit før han sendte Norge opp i 2-0. Bommet blant annet på en kjempesjanse etter halvtimen. Så kom scoringen rett før pause og selvtilliten vokste. Likevel et stykke unna makker Haaland.

Innbyttere

Martin Linnes -

Fikk 20 minutter for Ødegaard. For kort tid til å bli vurdert. Du må ha spilt i en 30 minutter.

Fredrik Midtsjø -

Fikk 20 minutter for Normann. For kort tid til å bli vurdert.

Joshua King -

Fikk 11 minutter for Haaland. For kort tid til å bli vurdert.

Jonas Svensson -

Fikk 11 minutter for Elabdellaoui. For kort tid til å bli vurdert.

Jens Petter Hauge -

Fikk 5 minutter for Elyounoussi. For kort tid til å bli vurdert

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer