Superbowl på Vegas flyplass

Bakrommet spilte poker i Las Vegas samtidig som det var Super Bowl i amerikansk football. Begge deler ble en nedtur, men vi fikk lest om soccer i De fordømtes stater.

BAKROMMET@dagbladet.no har forrådt engelsk fotball i et par uker og fartet på kryss og reportasjetvers i USA. Blant annet i Las Vegas under årets utgave av Super Bowl. Her er noen kjappe notater fra poker, drinker, storskjerm og hygge med fire like og hus, mens vi ventet på flyet videre.

138 MILLIONER amerikanere, ble det anslått, satt og så på forrige søndags grand finale i amerikansk fotball, den såkalte Super Bowl-finalen i Houston. Bakrommet hang på flyplassen i Las Vegas og ventet på første fly ut av galskapen til en ny galskap i Los Angeles. På absolutt alle tv-skjermer over hele flyplassen ble menn med hjelmer sendt. Vår egen cupfinale blir som en kretsmesterskap i lommetennis å regne sammenliknet med dette.

2,3 MILLIONER dollar kostet det å sende 12 sekunder med reklame under Super Bowl. Med en dollarkurs på rundt 7 (sju) kroner sier det seg sjøl at vi snakker om tårn med penger. Vår Las Vegas-servitør skulle på grillfest sammen med familie og venner. - Super Bowl-party, som hun sa. Hun var ikke interessert i fotballen, men i reklamefilmene. Det har gått sport i å toppe dette tv-sirkuset med meget oppfinnsomme reklamesnutter. Ølmerket Budweiser hadde også i år meget bra saker på lager, men vi så også mange andre morsomme snutter.

TOM BRADY heter den ene av de mange nye heltene som sto igjen etter årets finale. Brady er kaptein på vinnerlaget New England Patriots som til slutt vant mot Carolina Panthers. USA overlever ikke uten nye helter. Helter skelter.

ELROY HIRSCH ble 80 år gammel. Han ble kalt «Crazy Legs» og er en av mange legendariske amerikanske fotballhelter.

JANET JACKSON har vært toppnyheter hele denne uka etter at hun viste fram den ene puppen før finalen i superbowl. Jacksons show skulle toppe seg da ungpikesangeren Justin Timberlake skulle rive en tøybit fra hennes brystparti. Dessverre for det ultrakonservative USA kom en helt naturlig pupp til syne, live foran millioner. Nå er det nedsatt en komité som skal finne ut om det hele ble gjort med vilje. Kritikken mot tv-selskapet NBC og Jackson hagler. Bra det er fred i verden så de viktige tingene blir viet ordentlig oppmerksomhet.

SOCCER AMERICA heter et magasin Bakrommet snappet opp på en rundtur i Los Angeles etter at vi hadde fått nok av muskelmenn på speed. Fotball med knotter og rund ball er tross alt det beste i verden, ikke sant? Her er noen av nyhetene vi fant i bladet.

TIM HOWARD rangeres som den beste amerikanske spilleren som er i utlandet. Howard er keeper hos Manchester United.

GREGG BERHALTER kommer på plassen etter Howard. Gregg tjener til livets opphold i Energi Cottbus i Bundesliga 2.

ALFREDO DI STEFANO blir også viet et firesiders intervju. For de mange som er født etter at John Carew kom til verden, kan vi nevne at Di Stefano var stjerne hos Real Madrid på 50- og 60-tallet. Han scoret 819 mål i løpet av de 24 åra han var aktiv.