Superbytte avgjorde for Vålerenga

Vålerenga trakk det lengste strået i Sandefjord.

(Dagbladet.no): Sandefjord - Vålerenga 1-3.

Sandefjord gikk hardt til verks mot gjestene fra hovedstaden og var farlig frempå flere ganger. Det var likevel Vålerenga som var kvassest foran mål i Sandefjord.

Vålerenga ble presset hardt tilbake av et entusiastisk Sandefjordlag som viste at de ville spille tippeligafotball neste år.

Det var bare gått tre minutter når Sandefjord fikk corner. Fredrik Thorsen raget høyest og fikk lagt ballen tilbake til Alexander Gabrielsen som fikk skikkelig klem på kula og Sandefjord-publikummet begynte å juble litt for tidlig når Daniel Fredheim Holm fikk klarert på strek for Vålerenga.

Så var det Daniel Fredheim Holms tur til å markere seg i den andre enden.

Fredheim Holm fikk ballen fra Christian Grindheim. Ungutten holdt fint på ballen og la ballen lekkert ut til en tilstormende Grindheim som enkelt kunne sette inn 0-1.

Sandefjord og Toni Nhleko fortsatte presset for å få utlikningen, men det var Vålerenga og Fredheim Holm som spilte seg til de store sjansene.

Et innlegg fra høyre klarte Fredheim Holm å holde i spill. Holm la ballen fint tilbake til Thorvaldsson som headet mot et åpent Sandefjordmål. Islendingen fikk ikke skikkelig dreis på avslutningen og Skov-Jensen klarte så vidt å få kontroll på ballen.

Jubler: Morten Berre og Bojan Zajic jubler etter et mål. Solum, Stian Lysberg, SCANPIX
Jubler: Morten Berre og Bojan Zajic jubler etter et mål. Solum, Stian Lysberg, SCANPIX Vis mer

Ti minutter senere fikk Daniel Fredheim Holm en mulighet til.

Christian Grindheim jaget en ball og vant den akkurat foran Skov-Jensen. Ballen spratt til Fredheim Holm som avsluttet fra skrå vinkel, men Alexander Gabrielsen fikk ryddet unna for Sandefjord.

I andre omgang steg temperaturen og tempoet på Komplett.no Arena. Vålerenga ble fikk veldig strekk i laget og innbytter Adriano Munoz prøvde og prøvde, men de store sjansene uteble for Sandefjord.

Nærmest kom de i det 57 minutt når ballen spratt til Nhleko. Sør-Afrikaneren fikk ikke kontroll på innlegget og Vålerenga fikk klarert fra egen fem-meter.

Fem minutter senere viste Vålerenga at de vet hvor målet står.

Den stråelende debutanten Bojan Zajic slo fint inn fra høyre og der var måltyven Morten Berre som enkelt kunne sette inn 2-0 for Vålerenga.

Sandefjord slo umiddelbart tilbake.

Arkivuo fikk lagt inn fra venstre og midstopper Birgir Madsen steg til værs og fikk stanget inn reduseringen som skapte ny spenning for hjemmepublikummet.

- De viste attitude, sa Tor Thodesen til Sandefjords Blad om egne spillere etter kampen.

Det ble derimot bare med spenningen. Sandefjord gjorde mye bra, men kvaliteten manglet.

Vålerengas nyervervelse Bojan Zajic lekte med Sandefjord med en gang han kom inn. I det 83 minutt skled gjennom alt og alle. Til slutt fikk han lagt tilbake til alltid jagende Morten Berre som enkelt satte spikeren i kassa for Vålerenga.

- Det er utrolig forarbeid av Bojan på begge scoringene, og for min del var det bare å dytte ballen i mål, skøt Berre til VIF.no etter kampen.

Morten Berre øyner nå muligheten til å klatre videre på tabellen.

- Med denne seieren kan vi nå se oppover, men vi trenger nok tre til seks poeng til før vi er helt sikre på å ikke havne i sumpa på slutten av sesongen, sa Berre. 

Dermed fortsetter jakten på poeng for Sandefjord som kan takke Stabæk for at de knuste Odd Grenland på Skagerak Arena. Vålerenga kan juble for at de endelig scorer mål og at de passerte byrival Lyn etter at de tapte for Viking på Ullevål.

<B>Dueller</B>: Det var mange dueller i kampen. Her mellom Jalland og Thorsen.