Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aksel Lund Svindal vant utforen i Beaver Creek

Supercomebacket komplett for Aksel - tok sin første verdenscupseier på nesten to år

Ingen kunne slå Aksel Lund Svindal i USA.

TILBAKE: Aksel Lund Svindal er for alvor tilbake. I Beaver Creek i USA tok han sin første verdenscupseier siden den alvorlige kneskaden i 2016. Foto: Jeff Swinger/USA TODAY Sports/NTB Scanpix
TILBAKE: Aksel Lund Svindal er for alvor tilbake. I Beaver Creek i USA tok han sin første verdenscupseier siden den alvorlige kneskaden i 2016. Foto: Jeff Swinger/USA TODAY Sports/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Aksel Lund Svindal er virkelig tilbake på toppen. Lørdag kveld var han igjen best og tok sin første verdenscupseier siden kneoperasjonen i januar.

Lund Svindal viste allerede forrige helg i Lake Louise at comebacket var en suksess da han endte på pallen i utforen der. Denne gang kunne ingen svare på rennet 34-åringen satte sammen.

Løypene i Beaver Creek er stedet hvor Svindal fikk sin første alvorlige skade, da han falt og skadet seg stygt for ti år siden. Året etter kom han tilbake og vant både utfor og Super-G i samme løype.

Løypa har vært en norsk seiersmagnet. Jansrud og Svindal har nå vunnet de fire siste utforrennene i bakken.

Startet først

Aksel Lund Svindal var førstemann utfor løypene i Beaver Creek og valgte bevisst det tidlige startnummeret. Nordmannen gjennomførte et solid renn uten store feil og virket fornøyd da han kom i mål.

Som første startende måtte nordmannen stå og se på at konkurrent etter konkurrent kom ned og forsøkte seg på tiden hans.

Den tøffeste utfordreren var den regjerende verdensmesteren Beat Feuz. Sveitseren la igjen fire tideler på det flate partiet øverst i løypa, men kjørte seg nærmere og nærmere nedover bakken. I mål var Feuz akkurat for sen, femten hundredeler bak Svindal.

- Det var smårusk i henget, og kunne nok hatt litt mer fart før hoppet. Jeg ga gass med startnummer en, det var det eneste jeg kunne gjøre. Jeg føler jeg lykkes ganske godt, sa Svindal til NRK etter målgang.

- Det var deilig!, konstaterte Svindal da seieren var et faktum.

Thomas Dressen fra Tyskland var dagens overraskelsesmann og kjørte inn til tredjeplass, 49 hundredeler bak.

Under pari

Hverken Kjetil Jansrud eller Aleksander Aamodt Kilde fikk det til å stemme denne gangen. Begge var over sekundet etter Lund Svindal og aldri i nærheten av pallen. Jansrud ble nummer ti og Kilde nummer tolv.

- Jeg synes egentlig det var et ålreit gjennomført løp, så jeg ble litt overrasket da jeg kom i mål. Skuffelsen blir stor der og da. Samtidig gleder jeg meg stort over Aksels prestasjon fra start nummer en, sa Jansrud til NRK.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!