Superduell i Formel 1

Alonso kan avgjøre - slår han Räikkönen?

Søndag formiddag kan Fernando Alonso (Renault) avgjøre hele formel 1-sirkuset – hvis han kommer fire poeng foran Kimi Räikkönen (McLaren).

Men da må Alonso først ta igjen de to McLaren-førerne. For på lørdagens kvalifisering til Belgia Grand Prix var Juan Pablo Montoya raskest, tett fulgt av stallkamerat Räikkönen.

Renaults Alonso fulgte på fjerdeplass, og har dermed et godt utgangspunkt foran søndagens løp.

For fasiten er enkel og grei for spanieren. Med fire runder igjen, tre etter helgens Belgia Grand Prix, har finske Räikkönen kun et lite håp om sammenlagtsuksess og VM-tittel. Håpet er at Alonso feiler stort.

Hvis Räikkönen vinner de siste fire løpene, ender han på 116 poeng. Alonso har allerede 103 poeng. Det betyr også at hvis Alonso får fire flere poeng mer enn finnen søndag, er det hele avgjort – før de siste tre VM-rundene.

Da vil spanieren være den yngste verdensmesteren i formel 1 gjennom tidene – med sine 24 år.

Først er det imidlertid duket for storduell – Alonso mot McLarens Montoya og Räikkönen. En duell som kan avgjøre det hele. I tillegg en duell mellom de tre beste førerne i Belgia

For på treningene fredag og lørdag var det også Räikkönen, Alonso og Montoya som var raskest. De tre dominerte treningsøktene i forkant av kvalifiseringen – så vel som selve kvalifiseringen.

En som også var med på notene, men som likevel havnet langt nede på resultatlisten var Renaults Giancarlo Fisichella.

Motortrøbbel gjorde at italieneren måtte skifte motor – noe som gjør at han faller ti plasser på kvalifiseringslisten. Fisichella hadde tredje raskeste tid på kvalifiseringen.

(ANB)

LEDER VM: Fernando Alonso.
JAGER: Kimi Räikkönen.