Superduell mellom United og Chelsea i kvarten

Mens Mourinho må måle krefter med Redknapp.

I VEIEN FOR HVERANDRE: Chelseas Michael Essien vil kjempe med Manchester Uniteds Paul Scholes i kvartfinalene på vei mot Wembley.Foto: SCANPIX/EPA/KERIM OKTEN
I VEIEN FOR HVERANDRE: Chelseas Michael Essien vil kjempe med Manchester Uniteds Paul Scholes i kvartfinalene på vei mot Wembley.Foto: SCANPIX/EPA/KERIM OKTENVis mer

(Dagbladet): I formiddag ble kvartfinalene i Champions League trukket i sveitsiske Nyon, og for noen kamper vi får i april.

Chelsea kan kanskje ikke tukte Manchester United i hjemlig serie denne sesongen, men nå får de sjansen til å slå ut rivalen i den gjeveste europacupen. Chelsea spiller hjemmekamp først, i det som blir en reprise av finalen fra 2007/2008.

- For de nøytrale er det gøy, de fleste husker nok finalen fra 2008. Det kommer til å bli vanskelig for begge lagene, for vi kjenner hverandre så godt, sier David Barnard, klubbsekretær i Chelsea, til Eurosport.

- Vi har spilt mot engelske lag i Europa før, og det blir ofte annerledes enn det er å møte de samme lagene hjemme. Jeg tror ingen kan peke ut en klar favoritt, begge lagene er i stand til å vinne hele turneringen. Jeg tror ikke det er en stor fordel å spille hjemme først, for disse lagene kjenner hverandre så godt, og er vant til å spille på hverandres stadion, sier Barnard.

John Alexander, Uniteds klubbsekretær, håper på revansj etter bortetapet for Chelsea nylig.

SÅNN SER DET UT: På Uefas egne flatskjermer.Foto: SCANPIX/AFP/SEBASTIEN FEVAL
SÅNN SER DET UT: På Uefas egne flatskjermer.Foto: SCANPIX/AFP/SEBASTIEN FEVAL Vis mer

- Det var en fantastisk kamp på Stamford Bridge. United var veldig gode i første omgang, men Chelsea kom tilbake etter pause. Det er plusser og minuser ved å møte lag fra eget land, man kunne ønsket seg alle de engelske lagene så langt som mulig, men fordelen er at vi kjenner motstanderen og stadionet godt, sier han.

Mourinho mot Redknapp
Tottenham er det tredje engelske laget igjen i mesterligaen, men de må overgå seg selv om det skal fortsette lenge. Rafael van der Vaart skal nemlig opp mot gamleklubben Real Madrid.

Tittelforsvarer Inter vil nok være relativt fornøyd med å møte Schalke i kvartfinalen, mens storfavoritt Barcelona ikke kan kimse av overraskelseslaget Sjakhtar Donetsk.

- Vi trakk det tøffeste laget, men vi har gode relasjoner med Barcelona. Kampene skal spilles først, sier Sjakhtars sportsdirektør Sergej Palkin etter trekningen.

- Det er en bra trekning for oss. Vi skal møte Schalke, som er i en vanskelig periode. Men nivået på samtlige lag i kvartfinalen er bra, og det blir ikke noe annerledes med Schalke. Vi er likevel glade, vi har respekt for dem, men de skal passe oss godt, sier Inter-representant Luis Figo til Eurosport.

El Clasico i semifinalen?
Kvartfinalene spilles 5./6. og 12./13. april, mens det 26./27.april og 3./4. mai er duket for semifinalene - som også ble trukket i dag.

Der kan det være klart for helspansk oppgjør, vinneren av Real Madrid - Tottenham skal nemlig opp mot vinneren av Barcelona - Sjakhtar.

Det betyr samtidig at vinneren av Inter - Schalke møter vinneren av Chelsea - Manchester United.

- Jeg tror alle ville unngå Barcelona, og det har vi gjort, så det gir vinneren av kvartfinalen en god mulighet til å gå til finalen, sier John Alexander i Manchester United.

PS! Også kvartfinalene i Europa League ble trukket i formiddag, de kan du finne i faktaboks til høyre i denne saken.