«Superduellen» alle snakker om: - Gudesendt

Karsten Warholm og rivalen Rai Benjamin er begge i sitt livs form. Det lover godt før OL i Tokyo.

NY REKORD: Karsten Warholm satte verdensrekord med tiden 46,70 på 400 meter hekk menn under Bislett Games. Foto: Fredrik Hagen / NTB
NY REKORD: Karsten Warholm satte verdensrekord med tiden 46,70 på 400 meter hekk menn under Bislett Games. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BISLETT (Dagbladet): Den nye verdensrekorden på 400 meter hekk er 46,70 og tilhører Karsten Warholm (25).

Den tok han bare fire dager etter at nordmannens største rival, Rai Benjamin, snuste på den tidligere rekorden til Kevin Young (46,78). Amerikaneren løp i mål på 46,83 natt til søndag - den nest beste tiden gjennom tidene.

Warholm visste nok at tiden var moden for å slå Youngs mye omtalte rekord fra 1992, og virket nesten like lettet som glad da han endelig klarte bragden.

Etterpå la han ikke skjul på at det Benjamin levert hadde motivert ham, på samme måte som det han leverer selv trolig motiverer konkurrentene.

- Jeg må takke og bukke for konkurrentene som pusher meg og holder meg på tå hev. Rai er helt åpenbart en slik utøver og det er med på å gjøre øvelsen veldig spennende, og det kjenner jeg på også. Men det er en bra ting, vi må prøve å se på det som en bra ting, sier Warholm til Dagbladet.

- Umulig å si

Det er ingen tvil om at «superduellen» mellom Warholm og Benjamin blir et av de store øyeblikkene under Tokyo-OL. At begge to er i sitt livs form, kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer