VISTE SEG FRAM: Anne Sophie Mathis og Cecilia Brækhus viste muskler på innveiingen. Det var 300 gram som skilte bokserne. Foto: Arne Hoem / Dagbladet
VISTE SEG FRAM: Anne Sophie Mathis og Cecilia Brækhus viste muskler på innveiingen. Det var 300 gram som skilte bokserne. Foto: Arne Hoem / DagbladetVis mer

Cecilia Brækhus vs. Anne Sophie Mathis

Superduellen: Ekspertene gir terningkast på styrkene og svakhetene til Brækhus og Mathis

Viasat-ekspertene Thomas Hansvoll og Roar Petajamaa er ikke helt enige.

(Dagbladet): De to Viasat-ekspertene Roar Petajamaa og Thomas Hansvoll spår begge en jevn kamp mellom Anne Sophie Mathis og Cecilia Brækhus i kveld. Dagbladet ba de to tidligere bokserne gi terningkast på ti forskjellige egenskaper hos hver bokser.

Her er ekspertenes dom:

Roar Petajamaa:

- Anne Sophie har ikke vært like aktiv de siste to årene som Cecilia, men hun har hatt motstandere som har vært tøffe. Anne Sophie har tatt alle kamper og blitt bortdømt. Hun kommer med en stor tåleevne, og vet at denne kampen er «den kampen» som er avgjørende for boksingen og livet etterpå. Cecilia skal endelig få bokse hjemme, og det kommer hun til å vise oss gjennom god boksing og et show, men Anne Sophie blir en tøff motstander, sier Petajamaa, som gir duoen følgende terningkast:

Uppercut:

Dette er en av de beste slagene til begge bokserne, når en av de treffer på dette slaget klokkerent kan begge gå ned.

Brækhus 6 - Mathis 6

Hook:

Cecilia slår veldig fine venstre hooker (støt med kroket arm), spesielt i kombinasjon med sin uppercut-kombinasjon. Anne Sophie slår gode venstre og høyre hooker. Et typisk knockout-slag for Anne Sophie.

Brækhus 5 - Mathis 6

Jab:

Jab (kort og rett slag) var noe Johnathon Banks, treneren til Cecilia, skulle ta tak i når de startet treningscampen. For å få den tydeligere og mer aktiv. Anne Sophie har ikke aktiv nok jab, noe som gjør at hun ikke får startet sine kombinasjoner. Her kan Cecilia stoppe angrepene fra Anne Sophie tidlig med sin «nye jab».

Brækhus 5 - Mathis 4

Kryss:

Anne Sophie har mange knockoutseire med sin høyre kryss, det er stor fordel Anne Sophie.

Brækhus 4 - Mathis 6

Guard:

Cecilia har en tett guard og et godt blikk for slag fra motstanderne sine. Cecilias flerslags kombinasjoner vil kunne bryte igjennom guarden til Anne Sophie. Anne Sophie kan ofte slippe ned guarden sin lenger ut i kampen.

Brækhus 6 - Mathis 4

Slagstyrke:

Her har Anne Sophie en fordel med sin slagstyrke og sine rene og klare knockoutseire tidligere.

Cecilia har sin beste slagstyrke gjennom sine slagkombinasjoner. Team Brækhus jobbet ekstra med styrke i treningsleiren for å få opp slagstyrke-fokus til Cecilia. Her kan vi kanskje vente oss en overraskelse fra Cecilia med ny og hardere punch?

Brækhus 4 - Mathis 6

Fotarbeid:

Her er Cecilia mye bedre, og taktisk god på beina. Ann Sophie har vist i tidligere kamper at hun blir gående etter motstanderne sine, og ikke skjermer av bokseringen.

Brækhus 6 - Mathis 4

Mental styrke:

Denne kan være med og vippe de første rundene, da Cecilia har hatt mye utenomsportslige aktiviteter de siste to åra sine, mens Anne Sophie har gått tøffe, gode kamper og har høy selvtillit. Men som alltid kommer Cecilia fullpreppet psykisk, men Ann Sophie har vist tidligere at hun kommer for å vinne på bortebane.

Brækhus 6 - Mathis 6

Kombinasjon:

Det er det hun har vært best på. At hun kan bokse mange slag. Anne Sophie har også gode kombinasjoner, men hun slår i tillegg motstanderne ut. De er ganske like kombinasjonsmessig.

Brækhus 5 - Mathis 6

Chin (tåleevne):

Begge bokserne har høy tåleevne på det å bli truffet av slag. Ingen får terningkast seks fordi alle går ned en eller annen gang.

Brækhus 5 - Mathis 5

Totalt: Cecilia 52 - Anne Sophie 53

MATHIS KNAPT FORAN: Roar Petajamaa gir Mathis flere øyne på terningen totalt.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
MATHIS KNAPT FORAN: Roar Petajamaa gir Mathis flere øyne på terningen totalt. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Thomas Hansvoll:

- Jeg har selvfølgelig store forventninger til kampen. Forrige gang de møttes var det en veldig bra kamp. Jeg håper at denne blir enda bedre, om ikke så like bra. Man kan drømme om et tredje oppgjør også, men det spørs. Jeg håper at Mathis er i såpass god form at hun er på det nivået hun var sist. Da tror jeg Cecilia skal få slite, sier Hansvoll, som gir duoen følgende terningkast:

Uppercut:

Brækhus har en solid og teknisk god uppercut, spesielt med høyra. Mathis har gode uppercuts med begge hender.

Brækhus 4 - Mathis 4

Hook:

Brækhus slår gode hooker, men har slitt litt med å få kroppen skikkelig med i slaget. Mathis slår utrolig harde hooks og får virkelig med seg kroppen og rotasjonen i slagene.

Brækhus 4 - Mathis 6

Jab:

Brækhus slår den beste jaben i verden. Mathis slår en tung, men litt treg jab.

Brækhus 6 - Mathis 4

Kryss:

Brækhus slår en veldig god ren kryss. Mangler kanskje litt på kraft, men sitter den perfekt er den et knockoutslag. Mathis slår også en veldig god kryss. Den går litt tregere, men med mer kropp bak.

Brækhus 5 - Mathis 5

Guard:

Brækhus har en god guard. Blir sjelden truffet rent. Mathis har en brukbar guard. Hun mister den litt når hun blir overivrig, men tåler også en skikkelig smell.

Brækhus 5 - Mathis 4

Slagstyrke:

Brækhus har en bra slagstyrke, men det begynner å bli en stund siden sist det ble en skikkelig knockoutseier (Castillo 2013). Mathis er kvinneboksingens Mike Tyson. Ingen i bransjen slår knockout så bra som henne.

Brækhus 4 - Mathis 6

Fotarbeid:

Brækhus har bransjens beste fotarbeid. Et element som er mye viktigere enn mange er klar over. Mathis er ikke like bra med bena. Hun blir litt stabbete og treg til tider. Hun blir «gående» etter motstanderen, noe som ikke er bra.

Brækhus 6 - Mathis 3

Mental styrke:

Både Brækhus og Mathis har en meget god mental styrke.

Brækhus 6 - Mathis 6

Chin (tåleevne):

Cecilia har vel egentlig aldri blitt truffet av en skikkelig perle og har aldri vært nede for telling. Men hun har uansett vist god tåleevne. Mathis har en granitthake og tåler virkelig en smell.

Brækhus 5 - Mathis 5

Kombinasjoner:

Begge stiller ganske likt på kombinasjoner.

Brækhus 5 - Mathis 5

Totalt: Brækhus 50 - Mathis 48

Kampen mellom Anne Sophie Mathis og Cecilia Brækhus er ventet å starte i Oslo Spektrum mellom klokka 22.00 og 23.00 lørdag kveld. Den vises direkte på TV 3.

BRÆKHUS KNAPT FORAN: Thomas Hansvoll holder en liten kanpp på Cecilia Brækhus.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
BRÆKHUS KNAPT FORAN: Thomas Hansvoll holder en liten kanpp på Cecilia Brækhus. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer