Superduellen på Bislett kan ryke

Tirunesh Dibaba dukket ikke opp i Oslo.

DUELL I FARE: Tirunesh Dibaba (høyre) og Meseret Defar satte verdensrekorder på 5000 meter på Bislett både i fjor og året før, og var klare for en sjelden duell på Bislett. Forrige gang de to møttes utenom mesterskap, var i 2006. Men nå tyder mye på at duellen ryker. Her med gull og bronse i OL i Beijing i fjor.Foto: SCANPIX/AFP / FABRICE COFFRINI
DUELL I FARE: Tirunesh Dibaba (høyre) og Meseret Defar satte verdensrekorder på 5000 meter på Bislett både i fjor og året før, og var klare for en sjelden duell på Bislett. Forrige gang de to møttes utenom mesterskap, var i 2006. Men nå tyder mye på at duellen ryker. Her med gull og bronse i OL i Beijing i fjor.Foto: SCANPIX/AFP / FABRICE COFFRINIVis mer

|||

Det var torsdag morgen full forvirring rundt Tirunesh Dibabas deltakelse i Bislett Games. Mye tyder på at superduellen mot Meseret Defar kan ryke.

Løperen selv som er OL-mester på både 5000 og 10.000 meter, skriver på sin egen hjemmeside på internett at en liten skade har gjort at hun ikke stiller i Golden League-duellen på Bislett.

- Jeg var i kontakt med agenten hennes sent i går kveld, og han visste ingenting om dette. Han hadde snakket med Dibaba mandag, og da var alt i orden. Nå er Mark Wetmore som er en av friidrettsverdenens aller største agenter, på vei til Oslo. Han lander i formiddag, og før han kommer, kan ikke jeg si noe som helst om dette, sier Bislett-general Steinar Hoen til NTB.

Det var jubel i BislettAlliansen da det tidligere i uken ble klart at både Tirunesh Dibaba og Meseret Defar som satte verdensrekorder på 5000 meter på Bislett både i fjor og året før, var klare for en sjelden duell på Bislett. Forrige gang de to møttes utenom mesterskap, var i 2006.

Men nå er det nye som tyder på at det ikke blir noen superduell likevel.

Ikke på plass

- Det jeg kan si er at Tirunesh Dibaba ikke kom til Oslo som planlagt, så det er helt tydelig at noe har skjedd med henne, sier Hoen.

«Jeg gjorde unna en fartsøkt på bane tirsdag, og det var da jeg kjente litt smerte i den ene foten. Forhåpentlig er det ikke noe alvorlig, men jeg vil ikke ta noen sjanser, for hovedmålet mitt i år er å forsvare VM-tittelen på 10.000 meter i Berlin i august. Derfor har jeg valgt å trekke meg fra den planlagte 5000-meterduellen mot Meseret Defar i Oslo kommende fredag», skriver Dibaba på sine nettside.

Hun skrev også at hun ikke hadde bestemt seg for når hun kunne være tilbake i konkurranse igjen.

- Dersom ikke Dibaba kommer og agenten hennes ikke vet noe om, vil det være en skandale for Wetmore, men jeg kan som sagt, ikke si så mye mer om dette, sier Steinar Hoen.

Verdensrekordforsøk

For Bislett-arrangørene vil det ikke være noen krise om Dibaba ikke kommer. Hun holder riktignok verdensrekorden fra Bislett i fjor med 14.11,15 og var et trekkplaster, men med Meseret Defar på plass, kommer det til å bli en lynrask 5000 meter uansett.

- Vi hadde lagt opp til at dette skulle bli en superduell av de sjeldne, men dersom ikke Dibaba kommer, er det store muligheter for at det kan bli verdensrekord. Jeg tror ikke at det ville blitt det med begge på plass, sier Hoen til NTB.

Torsdag morgen var det full forvirring og en del kaos rundt Tirunesh Dibabas deltakelse. Steinar Hoen kunne fortelle at alle søstrene hennes som også skal løpe 5000 meter fredag, var på plass, men hovedpersonen selv hadde han ingen informasjon om.

Det er planlagt en pressekonferanse med Tirunesh Dibaba og Meseret Defar torsdag ettermiddag, og Steinar Hoen sa torsdag morgen at den kommer til å gå som planlagt, men mye tyder på at det bare er Defar som kommer til å stille.

(NTB)