Superduoen klar for Holmlia

Sparker i gang eliteserien i futsal i helgen.

(Dagbladet.no): Lørdag sparkes eliteserien i futsal i regi av Norges Fotballforbund i gang for første gang. Med seg på laget har NFF fått flere profiler fra årets Tippeliga.

Daniel Fredheim Holm og Mohammed «Moa» Abdellaoue er blant spillerne som skal terrorisere innemotstanderne i Ekeberghallen. I denne serien stiller de to for Holmlia, bekrefter Vålerenga på sin nettside.

Holmlia møter Nidaros fra Trondheim i en av de tre åpningskampene klokka 12.

- Mange vil nok tro at Holmlia vil ta dette hjem med alle de profilene de har på laget, men de vil få knallhard kamp, sier prosjektleder for futsal i NFF, Kim Robin Haugen, til Dagbladet.no.

Haugen forteller at det kryr av gode innendørsspillere på alle de ti lagene som har kvalifisert seg for eliteserien, og at flere har erfaring fra spill høyt oppe i divisjonene. Derfor blir det ikke en spasertur i parken for Fredheim Holm og Moa når de triller igang inneballen lørdag.

- Hvis jeg skal tippe noen favoritter må det bli Nidaros, Holmlia og KFUM. Jeg holder en knapp på de tre, sier Haugen.

Fordi det er første gang NFF arrangerer eliteserie i futsal har de heller ingen forventninger om hvor populært dette blir. Og for å sikre at flest mulig nysgjerrige tar veien er det gratis inngang på alle arrangementene i eliteserien hele sesongen.

- Målet for denne satsingen er å få en velfungerende eliteserie, og ikke minst at nivåene under skal fungere. Vi skal opprette et landslag, og så skal vinneren av eliteserien ut i europacup.

FRA FOTBALL TIL FUTSAL: Moa og Daniel sparker igang eliteserien i futsal i Ekeberghallen til helgen. Foto: HEIKO JUNGE/ Scanpix
FRA FOTBALL TIL FUTSAL: Moa og Daniel sparker igang eliteserien i futsal i Ekeberghallen til helgen. Foto: HEIKO JUNGE/ Scanpix Vis mer

Eliteserien i futsal arrangeres over seks helger på forskjellige steder i landet. 15. februar kåres mesteren på Askøy utenfor Bergen.

- Nå er jeg spent, vi har jobba hardt og godt lenge for dette her, sier Haugen.

Superduoen klar for Holmlia