Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Superduoen senket Fulham på egenhånd

Drogba- og Anelka-show på Craven Cottage.

DØDELIG DUO: Få lag har et spisspar som fungerer like godt i praksis som på papiret som Chelsea. Didier Drogba (t.h.) og Nicolas Anelka har levert varene så langt under Carlo Ancelottis ledelse.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Chris Ratcliffe
DØDELIG DUO: Få lag har et spisspar som fungerer like godt i praksis som på papiret som Chelsea. Didier Drogba (t.h.) og Nicolas Anelka har levert varene så langt under Carlo Ancelottis ledelse.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Chris Ratcliffe Vis mer

(Dagbladet.no): Fulham - Chelsea 0-2.

Få lag har et spisspar som fungerer like godt i praksis som på papiret som det Chelsea har i Didier Drogba og Nicolas Anelka.

I kampen om fotballtronen i Vest-London mellom Fulham og Chelsea på Craven Cottage var de to giftige herremennene den store forskjellen på lagene da de nærmest egenhendig besørget at blåtrøyene fortsatt er ubeseiret tre kamper inn i Carlo Ancelottis managerkarriere i England.

Med hver sin scoring og hver sin målgivende pasning ble publikum servert to stjerneeksempler på hvor godt samarbeidet mellom de to komplette spisstypene tidvis fungerer.

Parkert

Det første kom etter 39 minutter da John Pantsil ikke hang med på bevegelsen til sine tre rekkekamerater i Fulham-forsvaret. Høyrebacken ble hengende den nødvendige halvmeteren bak resten, og en slu Drogba kunne tjuvstarte bak Brede Hangeland og Aaron Hughes.

Gjennombruddspasningen fra Nicolas Anelka var millimeterpresis, og avslutningen under en utrustende Mark Schwarzer klinisk.

Kvarteret før slutt var rollene byttet om. Chelsea klarte å bryte Fulham høyt i banen, og ballen endte hos en rettvendt Didier Drogba med full oversikt. Oppasser Brede Hangeland været faren, men var for langt unna til å forhindre at ivorianeren allerede hadde kommandert spissmakker Anelka inn i bakrommet og fininnstilt pasningsfoten.

Lynraske Anelka mot Hughes i løpsduell er rått parti, og franskmannen hadde heller ikke nevneverdige problemer med å parkere Schwarzer på tur ut fra streken.

Enkelt, effektivt og nådeløst etterlot Anelka Fulham-forsvaret kavende bak seg før han kaldt og rolig trillet ballen i det åpne målet. Det var mer enn nok til å sikre samtlige tre poeng i et ellers sjansefattig oppgjør mellom byrivalene.

Riise må vente på debuten
Dermed tok Chelsea seg opp på ni poeng og full pott - det samme gjorde Tottenham med seieren mot West Ham tidligere i ettermiddag.

Brede Hangeland spilte som vanlig hele kampen for Fulham, Erik Nevland fikk et snaut kvarter som erstatter for sedvanlig ineffektive Bobby Zamora, mens Bjørn Helge Riise ikke kom nærmere Premier League-debuten enn en annen omgang på ergometersykkel på sidelinja.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling