SUPERDUO: Cristiano Ronaldo og Gonzalo Higuaín scoret målene da Valencia ble slått 2-0 på Santiago Bernabeu. Sammen har de scoret 45 av Real Madrids 87 ligamål denne sesongen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Andrea Comas
SUPERDUO: Cristiano Ronaldo og Gonzalo Higuaín scoret målene da Valencia ble slått 2-0 på Santiago Bernabeu. Sammen har de scoret 45 av Real Madrids 87 ligamål denne sesongen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Andrea ComasVis mer

Superduoen slo til igjen mot Valencia

Higuaín og Ronaldo har scoret mer enn halvparten av Reals seriemål.

||| (Dagbladet): Real Madrid - Valencia 2-0.

Barcelonas målløse feilskjær mot byrival Espanyol lørdag, var en sjelden gavepakke til et Real Madrid-mannskap, hvis tittelambisjoner fikk seg en kraftig knekk forrige helg.

Hovedstadslaget imponerte ingen, men ristet av seg skuffelsen over tapet mot erkerivalen fra Katalonia med en knepen og hardt tilkjempet borteseier mot Almeria på torsdag.

Søndag var Real Madrid tilbake på Santiago Bernabeu for første gang siden nederlaget i «El Clasico», og da kom tryggheten krypende tilbake i det stjernespekkede mannskapet, som tok sin 16. hjemmeseier på 17 forsøk etter scoringer signert toppscorerduoen Gonzalo Higuaín og Cristiano Ronaldo mot et Valencia-lag uten selvtillit på fremmed gress.

Bortemareritt for Valencia
Valencia ligger på tredjeplass i La Liga med en avstand på fem poeng ned til Mallorca, men det er først og fremst takket være en solid hjemmestatistikk på Mestalla.

«Los Che» har ikke vunnet på bortebane siden 10. januar mot nedrykkstruede Xerez. Siden den gang har det blitt to uavgjorte og seks tap på åtte bortekamper.

Derfor så det ualminnelig stygt ut for Valencia da Gonzalo Higuaín lot ballen gjøre jobben da han grunnlurte David Albelda før han enkelt bredsidet den forbi César Sánchez etter 25 minutter.

På tross av en påstått rift mellom ham og Cristiano Ronaldo, var sistnevnte først i gratulasjonskøen da ligamål nummer 25 for året skulle feires.

Åpningsmålet ble etterfulgt av en hektisk 10-minuttersperiode før kampen sovnet litt hen. Det livnet ikke til før etter 72 minutter da elegante David Silva fikk drømmetreff, men den utsøkte avslutningen traff uheldigvis for Valencia ikke oppunder krysset, men midt på det.

Det var et skremmeskudd som fikk Real Madrid til å våkne, og bare minutter seinere falt avgjørelsen, mye takket være en alltid angrepsvillig back fra Brasil.

Ronaldo rundet 20
Marcelo tok Valencias høyreback Bruno med på en svimlende karuselltur ute på venstresida, før han slo en pasning med en vinkel som står beskrevet i fotballens lærebok.

Da ingen i Valencia-forsvaret så det bryet verdt å bremse Cristiano Ronaldos stormløp inn i feltet, sto det 2-0.

Det var portugiserens 20. ligamål for sesongen, noe som betyr at han og Higuaín til sammen har scoret hele 45 av Reals 87 ligamål.

Los på Messi
Sistnevnte har fortsatt los på Lionel Messi i kampen om Pichichi-trofeet, som går til toppscoreren i La Liga. Messi har notert seg for 27 fulltreffere, noe som betyr at Higuaín jakter to mål bak. Cristano Ronaldo og David Villa følger nærmest de to med 20 seriemål hver seg.

Viktigere er det at Real Madrid nå bare er ett poeng bak erkerival Barcelona i kampen om seriemesterskapet.

Med fem kamper igjen å spille, er feilmarginene sørgelig små både i Madrid og i Barcelona.

Barcelona har igjen Xerez (hjemme), Villarreal (borte), Tenerife (hjemme), Sevilla (borte) og Real Valladolid (hjemme).

For Real Madrid venter Real Zaragoza (borte), Osasuna (hjemme), Mallorca (borte), Athletic Bilbao (hjemme) og Malaga (borte).