Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Superetappe av OL-vrakede L'Abée-Lund på stafetten i Anterselva

Men Martin Eng skøyt Norges reservelag ut av pallen.

RÅ ETAPPE: Henrik L'Abée-Lund sender Martin Eng ut i font av stafetten i Anterselva. Sistnevnte sviktet imidlertid på stående skyting. Foto: AP Photo/Felice Calabro/NTB Scanpix
RÅ ETAPPE: Henrik L'Abée-Lund sender Martin Eng ut i font av stafetten i Anterselva. Sistnevnte sviktet imidlertid på stående skyting. Foto: AP Photo/Felice Calabro/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norge stilte med fire løpere som ikke skal til OL i Sotsji under dagens stafett i Anterselva.

Alexander Os gikk Norges førsteetappe. Fauskeværingen vekslet først, sammen med Tyskland og Frankrike.

Så gikk Henrik L'Abée-Lund en fantastisk andreetappe.

Til tross for to bom på den andre skytinga, og 15 sekunder bak Frankrike ut fra den, sendte han Martin Eng ut 35 sekunder foran Frankrike, og et snaut minutt foran Tyskland og Canada.

Jo-jo-bein L'Abée-Lund har vist god form de siste dagene, men er ikke en del av den norske troppen som skal til OL. Til det kom formen for seint.

- Bedre seint enn aldri. Men jeg visste at jeg måtte prestert tidligere skulle jeg ha kommet til OL. Jeg er bare fornøyd med at det endelig løsner. Det var ikke lett å skyte i dag. Beina stod som jo-joer på skytinga, sa L'Abée-Lund til NRK etter sin etappe.

Den store norske ledelsen varte fram til Martin Eng hadde skutt stående. Eng bommet én gang på liggende, men på stående gikk det imidlertid fullstendig galt.

Nordmannen bommet hele fem ganger, og måtte belage seg på to strafferunder. Dermed ble ledelsen spist opp, og Norge gikk ut fra sjette skyting på fjerdeplass, 30 sekunder bak Frankrike.

Til siste veksling hadde Eng tapt ytterligere 20 sekunder, og blitt passert av Canada.

- Dette var utrolig kjedelig. Jeg prøvde å gå jevnt, men det er tøft oppe i høyden. Jeg har ikke noe godt svar på hva som skjedde. Det så bedre ut i siktet enn på blinkene. Jeg var veldig nervøs før start, sa Eng til NRK.

Fourcade overlegen Dermed ble vanskelig det for ankermann Erlend Bjøntegaard å nærme seg pallen - særlig med en supersprek Martin Fourcade i front av tettrioen. På liggende skyting skøyt både franskmannen og svenske Carl Johan Bergman en perfekt serie, mens Tyskland bommet to ganger.

Bjøntegaards liggende serie var god, samtidig som Canada måtte bruke to ekstraskudd.

På siste stående var det Frankrike mot Sverige i en rein duell om førsteplassen. Martin Fourcade var raskest ned med blinkene, men svenske Bergman skøyt også fullt hus, dog noe treigere enn franskmannen.

I sporet var Fourcade suveren, og hadde små problemer med å holde unna for svensken. Tyskland tok tredjeplassen.

Bjøntegaard sikret fjerdeplassen for det norske reservelaget, til tross for tre bom på siste skyting.

Hele Norges coronakart