Superfart i Super-G

Lasse Kjus kom tilbake fra sykdom og nedturer med en sterk femteplass i gårsdagens Super-G. Nå håper trenerne formen er på vei.

-  Nesten frekt, er dommen fra trener Marius Arnesen etter verdenscuprennet i tyske Garmisch-Partenkirchen. Uten én gjennomkjøring kjørte Kjus fra et tidlig startnummer, inn til en femteplass, under ett sekund bak vinneren østerrikske Christoph Gruber, og bare sju hundredeler fra andreplassen.

Bedre tider

-  Dette viser hvilken vanvittig konkurransemann Lasse er. Han kom så og si rett fra flyet, starter som nummer fem og slår kjørere som har øvd seg i denne traseen i tre dager, sier Arnesen til Dagbladet.

Det har ikke vært en lett sesong for veteranen, som har slitt tungt med sykdom og formsvikt. Men nå tror Arnesen på bedre tider.

-  Lasse har hatt det tungt med helsa, men har funnet roen. Det er imponerende hvordan han kommer tilbake.

Taktisk fantastisk

Arnesen var spesielt fornøyd med at skiformen begynner å sitte.

-  Taktisk var han fantastisk, og viste god skiform. Med noen økter til, vil Lasse for alvor få troen på at han kan levere. Ingen kjører fortere enn Lasse når han er i form.

OPPLØFTENDE: Uten gjennomkjøring i Super-G-løypa i Garmisch-Partenkirchen raste Lasse Kjus ned til en sterk femteplass fra startnummer fem. -  Nesten frekt, er dommen fra trener Marius Arnesen. Foto: Daniel Maurer/AP/Scanpix
OPPLØFTENDE: Uten gjennomkjøring i Super-G-løypa i Garmisch-Partenkirchen raste Lasse Kjus ned til en sterk femteplass fra startnummer fem. - Nesten frekt, er dommen fra trener Marius Arnesen. Foto: Daniel Maurer/AP/Scanpix Vis mer

Kjus selv var forsiktig med å love for mye foran OL.

-  Jeg er ikke pessimist, men realist. Jeg har ikke fått gjort det jeg hadde planlagt denne sesongen. Nå er det for seint å finne på noe hokus-pokus. Jeg må bare stå på, sier Kjus til NTB etter rennet.

Aamodt på pallen

Veteranens svake form denne sesongen har stått i sterk kontrast til Kjetil Aamodts oppvisninger. Han har vist jevnt god form siden sesongstart, og i går slo han til også i Super-G. For første gang siden OL i Salt Lake City var Aamodt på pallen i disiplinen. I 2002 ble det gull, i går ble det en tredjeplass, bare tre hundredeler etter amerikanske Scott Macartney på andre. Det lover godt 11 dager før OL.

Aamodt har nå vært på pallen i tre forskjellige grener denne sesongen, og Arnesen sier til Dagbladet at den nybakte faren kommer til å holde formen frem mot konkurransene i Torino-OL.

-  Han er flink til å risikere alt når det gjelder, og kommer til å sikte aller høyest. Vi har stor tro på at Kjetil tar medaljer i OL.

Treneren er ikke overrasket, men godt fornøyd over at Aamodt klarer å beholde fokus, selv med en nyfødt datter ventende hjemme.

-  Han er en utrolig profesjonell utøver, og det var godt å se at han klarer å holde fokus på tross av mye nytt på hjemmefronten.

-  Selv om jeg hadde håpet på det, er det en stor lettelse å se at det skjer, sier trener Marius Arnesen til Dagbladet.

 Aksel Lund Svindal og Bjarne Solbakken kom på 20. og 31. plass.

PÅ PALLEN: Kjetil Aamodt knep tredjeplassen, bak vinneren Christoph Gruber og Scott Macartney.